Annons:

Västervik föll med tio bollar: ”Lär oss för varje match”

Västerviks HF åkte på fjärde raka förlusten i handbollens division 3. Foto: Pixabay

Västervik föll med tio bollar: ”Lär oss för varje match”

Ett ungt Västerviks HF får fortsätta vänta på första segern i handbollstrean. I dag blev det förlust med 26–36 mot Eksjö BK.
– Tio mål är en storförlust men lite missvisande också, säger tränaren Alexander Meijer. 

Annons:

Västerviks HF kom till dagens match med tre raka förluster. Det blev inget trendbrott hemma mot Eksjö, som ledde med sex bollar i halvtid och vann med 36–26 efter full tid. 

– Tio mål är alltid tio mål. Siffror ljuger aldrig men jag tycker att vi spelar bättre än vad siffrorna visar. Vi kommer till lägen som vi bränner, tyvärr. Vi har ett ungt lag så det finns viss orutin i olika situationer, säger tränaren Alexander Meijer. 

"Bra om åtta-tio år"

Han ser detta som ett viktigt läroår för det unga Västervikslaget. 

– Det finns mycket utvecklingspotential och det är vad det handlar om. Kan vi behålla alla spelare så är vi bra om åtta-tio år. Handbollsspelare är som bäst vid 30 års ålder. Eksjö har flera spelare i den åldern och det skiljer en del i rutin och muskler mellan oss. Vi lär oss för varje match. Det var lite för stora siffror men det är bara att ta nya tag, säger Meijer.

Plusbetyg delades ut till Paul Bamberg. 

Fakta

Målskyttar, Västervik: Paul Bamberg 6, Oliver Meijer 5, Joel Cederlöf 4, Love Mattsson 4, Lucas Meijer 3, Elias Hallberg 2, Jens Olsson 2. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt