Annons:

Seger för VIBK i derbyt mot WIBK – han stack ut i kassen

Elias Trawtschenko gjorde tre mål för VIBK mot WIBK. Foto: Arkivbild

Seger för VIBK i derbyt mot WIBK – han stack ut i kassen

12-6 för några veckor sedan. På fredagskvällen möttes Westerviks IBK och Vimmerby IBK på nytt. Den här gången blev det 7-2 till VIBK. 

Annons:

Rivalerna Westervik och Vimmerby ställdes för andra gången den här försäsongen mot varandra. Då som nu vann Vimmerby IBK. 

Fredagskvällens match i Västervik slutade med seger 7-2 för Vimmerby.

– I den första perioden kommer vi inte upp i nivå. De gör mål på en kontring och i ett numerärt överläge. I andra perioden gör vi tre mål och ger oss själva ett bra utgångsläge inför sista och där var målet att spela av matchen. Det var ganska kontrollerat i sista, säger VIBK-tränaren Michael Elmér. 

Matchen hade verkligen derbykaraktär.

– Det blev smågrinigt, men jag tyckte det var rätt nivå totalt sett. Trashtalk till viss del är okej, säger Elmér.

"Matchar dem väldigt bra"

WIBK:s ledare Joachim Björkman var mycket nöjd med hans lags förstaperiod.

– Vimmerby spelar en division högre upp och självklart är det tufft motstånd, men jag tycker att vi matchar dem väldigt bra. Förra gången hade vi svårt att matcha deras tempo, men det stod 2-2 efter första perioden och då borde vi nog haft ledningen där. Vi skapar många lägen, säger Björkman.

Likt Elmér tyckte han att det blev skillnad i mellanakten.

– I andra gör vi lite mer misstag och bjuder på målen. Vi spelar med hög risk och jag vet inte om det var för att det gick så bra i första perioden. Jag tycker att vi skapar många bra lägen, spelar bra innebandy och följer vårt grundspel. Det är lite oturligt att vi bjuder på målchanser och de är effektiva när de får sina lägen. Totalt sett tycker jag att det är det som skiljer oss åt. De är mer effektiva när de får sina lägen än vad vi är. Siffrorna blev lite för stora.

"Kör genrep nummer två"

För Vimmerby väntar genrep inför division 1-premiären på söndag. Då kommer Sävsjö till Vimmerby.

– Då gör vi genrep nummer två och även det mot division 2-motstånd. Sävsjö är av hävd ett duktigt lag, men jag tror att vi kommer spela mer det spel vi vill spela på söndag. 

Var det här en bättre insats än mot Bankeryd?

– Ja, det tycker jag. Vi spelade av matchen på ett bra sätt i dag och Jesper (Ahnfelt) som vi har hämtat in från Westervik gör en riktigt bra match. Han är en stor del i att vi bara släpper in två mål.

Vad vill du se i genrepet på söndag?

– Att vi sätter hemmaspelet, är noggranna i uppspel och försvarsarbete. Att jämföra Sävsjö hemma kontra Ledberg (premiärmotståndare, reds.anm) är förstås olika matcher, men vi vill ha bra svar på våra frågor. 

Elias Trawtschenko gjorde tre mål för Vimmerby IBK. Jonatan Green gjorde två, Emil Johansson och Hugo Samuelsson varsitt. För WIBK nätade Petter Gustavsson och David Samuelsson. 

Hela laget får beröm i WIBK. Så även i Vimmerby IBK, även om Jesper Ahnfelt stack ut lite extra. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt