Annons:

11–0-ledning efter 40 minuter – WIBK vann utan problem

Westerviks IBK körde över Jämjö IBK med 12–3. Foto: Bildbyrån

11–0-ledning efter 40 minuter – WIBK vann utan problem

Westerviks IBK gjorde processen kort med Jämjö IBK i dag. Det blev seger med tydliga 12–3 och ledningen var uppe på 11–0 efter två perioder. 
– Vi gör en riktigt bra match, säger tränaren Christopher Malmberg. 

Annons:

Westerviks IBK satte ner foten från start i lördagens hemmamatch mot bottenlaget Jämjö IBK. WIBK gick ifrån till 7–0 i första perioden och utökade ledningen till förkrossande 11–0 i mittperioden. 

– Vi brukar alltid vara hyfsade i första perioden, gå ner oss i andra och avsluta jättebra. Nu var vi med från start och det stod 7–0 efter första och 11–0 efter andra, säger Christopher Malmberg. 

WIBK slappnade av en aning i slutperioden med att segern redan var i hamn. Jämjö snyggade till siffrorna som skrevs till 12–3 i WIBK:s förvar. 

– Vi gick ner oss i sista perioden och var lite för offensiva och sugna på att komma med i målprotokollet. Jag tog en timeout efter halva sista perioden och vi pratade ihop oss om att vi var tvungna att gå ut och ta tag i det. Vi tog oss i kragen och spelade bra i slutet av matchen, säger Malmberg. 

"Bra go i laget"

Segern var ohotad och Westervik är med i snacket om uppflyttning till division 2.

– Kollar man till tabellen ska vi vara det bättre laget med tanke på att de ligger längre ner i tabellen. Det spelade egentligen ingen roll. Vi har börjat få ihop ett bra go i laget och hitta rätt i många formationer. Skönt att vi fick en så pass bra start på matchen. 

Den kollektiva insatsen erhöll beröm efter storsegern.

– Hela laget gör vad de ska och jag är supernöjd med alla spelare. 

Förbundets statistiktjänst ligger nere och det gör att vår tidning inte kan se hur WIBK ligger till i tabellen. 

Fakta

WIBK:s poängplockare: David Samuelsson 5+0, Albin Alfonsson 3+1, Petter Gustafsson 1+2, Mathias Svensson 1+2, Edvin Ringenhag 1+0, Rasmus Rosén 1+0, Robin Kristiansson 0+1, Christoffer Pettersson 0+1, Philip Svahn 0+1 och Albin Liffner 0+1.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt