Annons:

WIBK föll borta mot SSG – nu är nog kvalhoppet ute

Emma Stenborg blev målskytt i förlustmatchen mot SSG. Foto: Arkivbild

WIBK föll borta mot SSG – nu är nog kvalhoppet ute

Westerviks IBK föll borta mot serieledande SSG med 3-2. Hoppet om att ta sig till kval är nog ute nu.
– Det var riktigt bittert, säger assisterande tränaren Joachim Björkman.

Annons:

WIBK behövde vinna för att haka på just SSG och Vimmerby IBK i kampen om att gå till kvalspel. Westervik gjorde också en mycket bra insats över 60 minuter, men någon poäng fick man ändå inte med sig.

Hemmalaget vann med uddamålet, 3-2, och det var tung stämning i WIBK-lägret efteråt.

– Det var riktigt bittert. Vi spelade jättebra i tredje perioden och radade upp målchanser. Vi förde spelet, men de gjorde periodens enda mål. Så det var inte rättvist sett utifrån det, säger WIBK:s assisterande tränaren Joachim Björkman.

Stenborg gjorde 1-0

Emma Stenborg gav WIBK ledningen efter drygt tre minuter. SSG kvitterade i period ett och tog sedan också ledningen tidigt i den andra perioden. Josefin Svensson kvitterade för WIBK i den andra akten. 

Men trots bra bortaspel i den tredje perioden var det SSG som avgick med segern.

– I första perioden är det jämnt och de skapar inte något direkt på oss. De spelar lite långsamt och vi hinner ställa om. De spelar runt ganska mycket, men utan att skapa något. I andra perioden är de lite bättre än oss, men de är inte omänskliga på något sätt. Vi har stor chans i tredje och har jättemycket tryck i deras zon. Vi har flera ribbskott, men vi får inte in bollen trots flera chanser.

"Sur känsla"

Joachim Björkman hade svårt att smälta förlusten direkt efteråt. 

– Det är en sur känsla när vi borde ha fått med oss matchen.

Nu är hoppet om kval uppåt borta. Westerviks IBK har nämligen 20 poäng. SSG har 32 och Vimmerby IBK står på 31 poäng. Förvisso har WIBK några matcher färre. 

– Jag vet inte hur de ska få stryk så pass mycket. Vi hade behövt vinna resten, men vi kan göra livet surt för SSG nästa helg i alla fall. Vi är nog för långt efter nu, men vi ska avsluta snyggt.

Hela laget förtjänade beröm för insatsen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt