Annons:

WIBK värvar hemvändare inför återkomsten till division 2

Westerviks IBK värvar en hemvändare. Foto: Simon Henriksson/Arkiv

WIBK värvar hemvändare inför återkomsten till division 2

Westerviks IBK är tillbaka i division 2. Nu har man gjort klart med sitt första nyförvärv. Det rör sig om hemvändande August Johansson. 

Annons:

Under tre års tid har August Johansson studerat på innebandygymnasium i Växjö. Men nu återvänder han alltså till WIBK. 

– Det känns riktigt bra att vara tillbaka i WIBK-tröjan igen efter tre år. De ska bli både spännande och roligt. Tiden i Växjö har framför allt gjort mig till en mognare person och spelare då jag lärt mig att tackla motgångar då allt inte är helt perfekt jämt. Men i det stora hela har min tid Växjö varit väldigt bra, säger han till klubbens hemsida. 

Han beskriver sig själv som en vinnarskalle som är offensivt lagd och ofta söker den snabbaste och rakaste vägen mot mål. 

– Jag har blivit bättre på det mesta under mina år i Växjö. Men det som sticker ut är det defensiva spelet, säger han. 

Kontraktet mellan WIBK och August Johansson är skrivet över tre år. 

– Att spela division 2 är ett rejält stepp upp enligt mig. Den absolut största skillnaden är inställningen då division 2-spelare är betydligt mer seriösa än divison 3-spelare. Jag tror vi kommer ha goda chanser då kvalitén finns truppen. Men det kommer krävas starka insatser varje match då man inte får några poäng gratis i division 2.  

Övriga som är klara för spel är Albin Alfonsson, Albin Liffner, Robin Kristiansson, Mathias Svensson och Petter Gustavsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt