Annons:

Gjorde tre säsonger i VIBK – nu har backen hittat ny klubb

Mattias Kåhlman tackade nej till fortsättning i Vimmerby IBK och har nu gjort klart med Antvarden i division 3. Foto: Ossian Mathiasson

Gjorde tre säsonger i VIBK – nu har backen hittat ny klubb

Mattias Kåhlman tackade nej till fortsatt spel i Vimmerby IBK på grund av familjesituationen. Klubban lägger han dock inte på hyllan. Ny klubbadress är Antvarden IBF från Överum i division 3.

Annons:

Inför säsongen 2015/2016 gjorde Mattias Kåhlman den ”förbjudna” övergången från Westerviks IBK till rivalen Vimmerby IBK på grund av att han i huvudsak var missnöjd med tillvaron i WIBK.

Totalt tre säsonger blev det i Vimmerbys dress och från backposition var han en stabil pjäs. Hem noterades även för 40 poäng (8+32) på 65 matcher. I augusti kom dock beskedet att han lämnar föreningen.

– Han får inte ihop det privata med innebandyn, sa Peter Kronstrand till Dagens Vimmerby i samband med att de hade spikat a-lagstruppen för årets säsong.

Får nyckelroll i Antvarden

Men innebandyn lägger han Inte av med. 36-åringen har skrivit på för Överumsklubben Antvarden, som trillat ner i division 3 igen efter en ettårig sejour i tvåan där de inte riktigt räckte till.

Med sin rutin och defensiva styrka blir han en nyckelspelare i laget som har premiär borta mot Linköping Ungdom i morgon.

– Det är en viktig förstärkning. Vi har det lite tunt på backsidan och det blev värre när Magnus Karlssons knä gick sönder igen för någon vecka sedan. Han hade precis kommit tillbaka och gjorde sex-sju träningar innann det gick sönder igen. Det är tråkigt för honom och för laget, säger lagledaren Christian Nilsson. 

Då tycker han att det är bra för backsidans skull att Kåhlman kommer in med sin rutin från spel högre upp i seriesystemet. 

– Han har sagt att han trivdes jättebra i Vimmerby men det blev för mycket med pendlingen då han har familj och hela den biten. Då kunde vi hitta en lösning så han spelar hos oss, säger Nilsson. 

"Något som vi kan leva på"

Antvarden hade en tung säsong som nykomling i division 2 förra året och trillade ur direkt. De slutade på tionde plats, något som innebar direktnedflyttning. 

– Visst, det var en tuff säsong men vi kom igång på slutet och spelade bra då. Vi fick aldrig något självförtroende och det var smågnälligt och det blir lätt så när man förlorar ofta och ligger i botten. En del spelare hade svårt att se att vi gjorde något bra även om vi vann, säger Nilsson. 

Trots nedflyttningen och gnället har i stort sett alla spelare valt att stanna kvar i klubben. De har också fått tillbaka Martin Eriksson, som inte spelade något i fjol.

– Det kan lätt bli att man skiter i det efter en sådan säsong och vi har en del äldrespelare men alla har fortsatt och vill köra på och ha revansch. Vi känner oss förberedda och har mycket kvalité i truppen, något som vi kan leva på i många matcher. 

"Kommer bli etta eller tvåa"

Han tänker direkt på de notoriska poänggörarna Peter Hirschman och Christian Klintorph, som har kamperat ihop under flera säsonger i både Antvarden och Westervik. 

– De gör sina poäng varje säsong och är väldigt duktiga. Tommy Nilsson gjorde mycket poäng för något år sedan och kan också bidra. Adam Olofsson har gjort mycket poäng som back. 

Hur ser lagets målsättning ut?

– Vi pratade om det efter förra säsongen och alla vill gå upp så den målsättningen måste vi ha. Jag tror att vi kommer vara med i toppen, jag har svårt att se något annat. Inte för att låta allt för kaxig men jag tror att vi kommer bli etta eller tvåa. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt