Annons:

Grymt skön seger för WIBK – klättrade över strecket

Philip Svahn gjorde tre mål i 8-4-segern. Foto: Ossian Mathiasson

Grymt skön seger för WIBK – klättrade över strecket

Westerviks IBK är över strecket. Åtminstone tillfälligt. Hemma mot IF Ariel blev det seger med hela 8-4.
– Riktigt skön seger, säger tränaren Stefan Pettersson.

Annons:

Den här säsongen har inte varit någon höjdare för Westerviks IBK. Kanske har vändningen kommit nu. Efter 8-4 hemma mot Ariel tog sig WIBK förbi Jönköping IBK Ungdom B och är inte längre på nedflyttningsplats.

– Den här vilan var väldigt välbehövlig för oss. Vi körde två lätta träningar och sedan har vi fått in en ledare till i Christopher Malmberg. Han hjälper till i båset och det underlättar för mig att ha någon att bolla med. Vi har hittat en bra fördelning, säger tränaren Stefan Pettersson.

Matchen mot Ariel stod länge och vägde, men i den tredje perioden tryckte Westervik gasen i botten och gjorde hela sex mål. Helt rättvist var det också.

– Ja, herregud. Vi hade fem ramträffar utöver målen och vann skotten. Spelmässigt var vi också bättre. Allt stämde och det var gott gry i grabbarna, trots att vi hade fått fem återbud sedan i förmiddags.

"Skönt få känna glädjen"

Nu kanske det lossnar för klubben.

– Framför allt är det skönt att få känna den här glädjen och känslan över en vinst. Vi var mentalt starka, vi vände när vi tappade till underläge och när vi släppte in mål i powerplay gjorde vi ett direkt efter det. Vi hade styrkan i laget. Det känns som att vi är riktigt på gång nu.

Philip Svahn gjorde hattrick i 8-4-segern och Albin Liffner och David Samuelsson hittade nätet två gånger var. Även Albin Alfonsson blev målskytt. 

Beröm fick hela laget, men med extra till Svahn, Liffner och Samuelsson. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt