WIBK:s superform håller i sig – tog tredje raka efter sjuk avslutning

Philip Svahn gjorde två mål för WIBK. Foto: Ossian Mathiasson

I absolut sista stund har Westerviks IBK hittat superformen i division tre. I dag kom lagets tredje raka seger via 6-4 hemma mot Tranås.

För bara ett par veckor sedan var Westervik IBK:s läge i herrtrean minst sagt prekärt. Men efter segrar mot ettan och tvåan i serien, Gränna AIS och KFUM Jönköping, hade laget förbättrat sitt läge avsevärt. Det blev inte sämre efter dagens 6-4-triumf hemma mot seriefyran IBF Tranås.

Segern kom efter en minst sagt dramatisk match.

Makalös avslutning

Den första perioden såg ut att sluta 1-1, men med bara 13 sekunder kvar att spela satte gästande Tranås ett ledningsmål fram till 2-1.

I mitten av den andra perioden utökade gästerna till 3-1, men Westervik fick ny kontakt tack vare Philip Svahns 3-2-reducering. 3-2 var också ställningen inför de sista 20 minuterna.

Och den tredje perioden blev minst sagt dramatisk. Fabian Carrasco kvitterade till 3-3 med drygt tio minuter kvar att spela. Tranås återtog sedan ledningen 55.17 in i matchen.

Men det här var WIBK:s match och inom loppet av 45 sekunder kom såväl 4-4 som 5-4 och 6-4.

Segern var Westerviks tredje raka och laget har nu fem poäng ned till Vimmerby IBK B under nedflyttningsstrecket.