WIBK:s galna kvittering – med en sekund kvar

Wetserviks IBK tog en poäng hemma mot Hovslätts IBK B efter ett sent kvitteringsmål. Foto: Ossian Mathiasson

Westerviks IBK såg ut att förlora mötet med Hovslätts IK B men då klev Philip Svahn fram och sköt 10–10 med en sekund kvar (!).

Westervik har imponerat i stor stil under 2019, fällt topplagen på löpande band och lämnat botten för att hitta en stabil mittenplacering.

I dagens match mot Hovslätts IBK B, som slåss runt det negativa strecket, gick det inte lika smärtfritt.

Efter tolv minuters spel hade Westervik 2–2 på tavlan men avslutningen på första perioden blev tung med fyra baklängesmål. Inför slutperioden låg WIBK under med 6–9 och laget gav inte upp.

Med tre raka raka mål kom de ifatt till 9–9 innan Hovslätt återtog ledningen kort därpå och kostade på sig att missa en straff. Med 35 sekunder drog Hovslätt på sig en utvisning och tiden höll på att rinna ut för WIBK som satsade allt framåt. När det återstod en sekund av matchen klev kaptenen Philip Svahn fram och ordnade kvitteringen , hans tredje mål för eftermiddagen.

Med tre matcher kvar att spela har WIBK sex poäng ner till Bankeryd under nedflyttningsstrecket.

Fakta

Poäng, WIBK: Philip Svahn 3+0, Albin Alfonsson 2+1, Petter Gustavsson 2+1, Fabian Carrasco 1+1, Axel Stäringe 1+0, Marcus Sandberg 1+0, Gabriel Åberg 0+1, Alexander Wremerth 0+1, David Samuelsson 0+1, John Pettersson 0+1, Niklas Strömsten 0+1.