Annons:

Westervik besegrade jumbon – nära nytt kontrakt

Chris Axelsson gjorde en kanonmatch för Westerviks IBK i dag. Foto: Ossian Mathiasson

Westervik besegrade jumbon – nära nytt kontrakt

Westerviks IBK har gjort en stark vårsäsong och krossade jumbon Jönköping U i dag. Segern skrevs till hela 10-1 (3-0, 3-1, 4-2).
– Det blev en ganska enkel vinst, konstaterar tränaren Stefan Pettersson.

Annons:

Westervik har bara förlorat två matcher efter nyår och gjorde ingen besviken i dag heller. Jumbon Jönköping städades av med mäktiga 10-1.

– Vi gick på tre kedjor och det visade sig vara effektivt. Försvarsspelet var jättebra och vi höll i bollen väldigt mycket. De satte hög press, men vi spelade oss ur det ganska bra och när de gjorde sina missar utnyttjade vi det direkt och satte dit bollarna.

Nära nytt kontrakt

Matchen saknade dramatik och Westervik fick en enkel färd mot tre poäng. Laget bör ha säkrat nytt kontrakt redan nu, men det finns fortfarande en liten oro inför sista omgången.  

– Förbundet har pratat om att de ska flytta ned fyra lag så vi känner oss inte helt säkra. Ska vi vara helt bombsäkra på nytt kontrakt måste vi slå Vimmerby nästa helg.

Westervik har fyra lag efter sig i tabellen, men står på lika många poäng som åttan Hovslätt.

Varför har ni lyft er så mycket?

– Vi har haft fler heta spelare och det har kommit till några spelare som betytt mycket. Vi spelade inte dåligt i början heller, men då nådde inte ända fram och tappade många matcher i andra och tredje. Nu har vi hittat styrkan att gå hela vägen.

Några målskyttar har ännu inte kommit upp på förbundets hemsida och Pettersson hade inte alla poänggörare i huvudet. Beröm går till målvakten Casper Pettersson, Chris Axelsson, Philip Svahn och Albin Alfonsson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt