Westervik vann med stora siffror i derbyt mot Vimmerby

Christoffer Pettersson gjorde tre mål för Westervik i derbyt mot Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Westerviks IBK vann med hela 12-4 i dagens division tre-derby hemma mot Vimmerby IBK B.

Westervik grundlade derbysegern tidigt i den första perioden. 1-0 kom redan efter 22 sekunder och efter 2.46 ledde hemmalaget med 3-0. WIBK gjorde även 4-0 och 5-0 innan Vimmerby satte sitt första mål för dagen. Efter den första perioden var Westervik i ledningen med 6-2 och bortalaget var sedan aldrig nära poäng.

I den andra perioden utökade WIBK sin ledning till 11-3 och till slut blev det alltså hemmaseger med 12-4.

Matchen var den sista för lagen den här säsongen. Westervik slutade sjua i tabellen medan Vimmerby också klarade nytt kontrakt med sin tiondeplats.