Annons:

KLART MED NY TRÄNARE I LOKALA KLUBBEN –

Westerviks IBK har gjort klart med en ny tränare. Foto: Ossian Mathiasson

KLART MED NY TRÄNARE I LOKALA KLUBBEN – "EN ÄRA"

Efter en mycket stark avslutning av säsongen tackade Westervik IBK:s tränare Stefan Pettersson för sig. Nu är ersättaren klart – och det blir ett välbekant ansikte för innebandypubliken. Christopher Malmberg tar över som coach för A-laget.
– Fortsätter grabbarna som de gjort i slutet så blir det en betydligt roligare säsong både inom laget och på läktaren, säger han till klubbens hemsida.

Annons:

 

Malmberg har många säsonger som målvakt i klubben och gjorde sin sista match som spelare i seriepremiären under den gångna säsongen. Vid jul klev han in som assisterande tränare och var en bidragande orsak till att Westervik höjde sig enormt mycket under den andra halvan av säsongen. 

– Jag kom in i julas och det var roligt att få komma tillbaka till laget och hjälpa dem att steppa upp. Visste att grabbarna kan så mycket bättre än de hade visat tidigare under säsongen. Det har de visat nu under våren. En väldigt rolig och lärorik resa.

Nu blir Malmberg alltså huvudtränare för A-laget. 

– Jag lade ner målvakts karriären i seriepremiären och tankarna var att kanske ta det lite lugnt och testa som tränare i framtiden. Men nu gick det betydligt fortare än man hade tänkt, men riktigt roligt och spännande! Det är en stor ära. 

Provträningar i april

Malmberg tycker att dialogen med spelarna är viktig: 

– Jag försöker att ha en öppen och ärlig dialog hela tiden med spelarna hur man tänker och så vidare. Sen gillar jag att under matcher hålla igång snacket på bänken hela tiden.

Laget kommer att ha två provträningar under april. 

– Mina tankar och förhoppningar är att så många som möjligt dyker upp och visar upp sig. Hoppas att vi kan blir en större seniorgrupp än denna säsong så att det kanske finns möjlighet till ett B-lag eller J-20 lag. För att hela tiden ha möjligheten att hålla många spelare igång.

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt