Annons:

Antvarden nära att tappa 8–2-ledning i tredje: "Lite för spännande"

Det var en målrik tillställning när IBF Antvarden åkte till Linköping och spelade mot Bergs IK U-lag. Det var främst en urstark mittperiod som lade grunden till Antvardens 9-8-seger.
- Det blev lite för spännande, säger Antvardens Mats Olofsson efteråt.

Annons:

Efter en målmässigt jämn (2–2) inledningsperiod, där Antvarden tog ledningen genom Oliver Kellgren och så småningom kvitterade genom Tommy Nilsson, fullkomligt exploderade Antvarden i mittperioden.

Laget gjorde tre mål på drygt nio minuter och ledde med 5–2. Innan perioden var till ända hade Antvarden gjort ytterligare två mål och ledde med 7–2 inför avslutningen.

– I andra perioden var vi riktigt bra. Vi skapade mycket lägen och kanske skulle satt något mer mål, men deras målvakt gjorde en kanonmatch, säger Olofsson.

Nära att tappa klar ledning

Inte nog med det. Efter bara två minuter av tredje perioden utökade Adam Olofsson ledningen till 8-2 och matchen var väl avgjord? Men inte. Hemmalaget tog sig i kragen och kröp allt närmare. Tre snabba mål bakåt kom innan Max Johansson stoppade blödningen och satte 9–5 med sju minuter kvar. Men Bergs gav sig inte. En imponerande kraftsamling var nära att räcka hela vägen till kvittering, men närmare än 8–9 kom de inte.

Antvarden höll undan och vände hemåt med tre sköna poäng.

– Det var välbehövligt. Det var tufft mot slutet, vi gör två bra perioder innan vi tappar lite, säger Olofsson som gav beröm till Tommy Nilsson och Emil Johansson.