Annons:

SVÅR START FÖR WIBK – SLÄPPTE TOLV KASSAR

Max Ernstsson gjorde fyra poäng när Westervik föll i premiären. Foto: Arkivbild

SVÅR START FÖR WIBK – SLÄPPTE TOLV KASSAR

Nykomlingen Westerviks IBK fick ingen rolig premiär i innebandyns division två. KFUM Jönköping vann med hela 12-6 – och grundlade segern redan i första perioden.

Annons:

Westervik hängde inte alls med första kvarten och låg under med 4-0 efter 14 minuter. Det var ett underläge som Westervik aldrig var nära att hämta igen. Ställningen efter första var 5-1.

– Vi får en väldigt tuff start. Vi är kvar i bussen och det är en del premiärnerver, vi är inte med alls. Det blir en tuff uppförsbacke efter period ett, men vi jobbar oss in i matchen mer och mer och skapar en del chanser. Tyvärr får vi inte riktigt till det. När vi får in en boll får de in något ytterligare på slarv från oss, säger tränaren Christopher Malmberg.

Hur analyserar du förstaperioden? 

– Vi är oorganiserade i vårt försvar och slår bort mycket chansbollar, jag tror att det har mycket med nerver att göra. Grabbarna vill mycket, men tar man bort förstaperioden är vi med i matchen. Jag tycker inte att resultatet speglar matchbilden. 

I den andra ryckte Jönköping ytterligare och hade 8-3 inför sista ronden.

"Finns mycket mer att hämta"

Westervik fick lite hopp med två tidiga mål i tredje, men hemmalaget replikerade och dödade matchen genom att gå fram till 10-5. Målfesten slutade 12-6 och Westervik fick vända hemåt tomhänt.

– Vi tog ett bra snack efter första och steppade upp varefter, men det är en tuff och tung start. Det finns mycket mer att hämta av laget och det visar vi stundtals av matchen. 

Ingen spelare får beröm i WIBK. 

Poängen i Westervik: Max Ernstsson 2+2, Petter Gustavsson 1+1, Victor Bohlin 1+0, Albin Kristiansson 1+0, Gabriel Åberg 1+0, Andreas Rundberg 0+1, Ossian Thorsson 0+1.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt