Annons:

FÖRSTA SEGERN FÖR WIBK – SLOG INGELSTAD PÅ HEMMAPLAN

David Samuelsson avgjorde för WIBK. Foto: Arkivbild

FÖRSTA SEGERN FÖR WIBK – SLOG INGELSTAD PÅ HEMMAPLAN

Westerviks IBK är tillbaka i division 2 – med besked. Hemmapremiären mot Ingelstad slutade 4-3 – efter att David Samuelsson avgjort.
– Det är helt underbart givetvis, säger assisterande tränaren Emil Johansson.

Annons:

Tolv insläppa och klar förlust. Seriepremiären blev inte någon höjdare för Westerviks IBK. Hemmapremiären däremot är något WIBK verkligen kan glädja sig åt. 

Laget vann med 4-3 efter att ha vänt ett 2-3-underläge inför den tredje perioden.

– Helt underbart givetvis att börja med en trepoängare på hemmaplan. Skönt att kunna visa att vi kan spela vårt spel, det är en riktigt skön känsla nu, säger Emil Johansson.

"Lite nerver"

Det var Ingelstad som tog ledningen med 1-0 i den första akten. Petter Gustavsson replikerade snabbt, men halvvägs in i perioden kom 2-1 för gästerna.

– Det var lite nerver innan matchen, men jag tycker att vi visar att vi vågar stå upp och spela vårt spel. Vi pratade om att de skulle ha mycket boll och styra mycket, men vi behåller lugnet och gör det vi ska. Det är jag riktigt stolt över.

Petter Gustavsson kvitterade omgående i den andra perioden, men Ingelstad återtog ledningen och kunde gå till periodvila med 3-2-ledning.

– Vi pratade inför tredje om att behålla lugnet, inte stressa, tänka smart och fortsätta med vårt spel. Stundtals backade vi hem för långt, men det blev bättre i tredje. Vi var riktigt smarta när vi fick bollen. 

"Behövde det här"

Knappt två minuter in i den tredje akten kom 3-3 genom Max Ernstsson. Med halva perioden kvar avgjorde också David Samuelsson, när han sköt 4-3 för WIBK.

– Jätteviktigt att vi får 3-3 så tidigt. Det lyfte sig alla av. Det var en mycket bra insats och jag är grymt stolt över grabbarna. Vi har tre powerplay emot oss, men gör det grymt bra. Grabbarna var verkligen smarta.

Vad tror du att den här segern kan betyda?

– Nej, men grabbarna behövde det här. Speciellt efter den senaste matchen. Nu visar vi att vi kommer vara att räkna med i år. Grabbarna behövde den här tron på sig själva som det här ger. 

Målvakten Jesper Ahnfelt, Albin Liffner, Andreas Rundberg och Petter Gustavsson berömdes extra. Men alla fick förstås plus för segerinsatsen.

Fakta

Poäng WIBK: Petter Gustavsson (2+0), Max Ernstsson (1+1), David Samuelsson (1+0), Victor Bohlin (0+1), Mathias Svensson (0+1).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt