GUSTAVSSONS SNABBA HATTRICK BAKOM WESTERVIKS SEGER

Petter Gustavsson svarade för ett hattrick på några minuter i Westerviks segermatch mot Hovmantorp. Foto: Ossian Mathiasson

Petter Gustavssons hattrick på drygt fem minuter bäddade för tre poäng. Westerviks IBK höll därefter ifrån och vann med 6–5 mot Hovmantorps GoIF.
– Skön seger. Vi behövde det, säger tränaren Christopher Malmberg.

Två segrar på hemmaplan, tre förluster på bortaplan. Det är Westerviks IBK:s facit efter fem omgångar som nykomling i division 2.

Snabb hattrick av Petter

I kvällens hemmamatch mot Hovmantorp, som kom till sporthallen med tre raka segrar, blev det tre WIBK-poäng efter ett dramatiskt avgörande. Vid likaläge 3–3 inför sista perioden lade Westerviks IBK in en matchavgörande stöt. Petter Gustavsson gjorde 4–3, 5–3 och 6–3 inom loppet av fem minuter i upptakten av tredje perioden och satte sitt WIBK i en skön sits.

– Inför sista perioden pratade vi mycket om att gnugga vidare, hålla ihop defensiven och få till ett bra kontringsspel. Allt stämde och vi visste att vi skulle få utdelning om vi bara fortsatte att gnugga på. Vi fick riktig ketchupeffekt med Petters tre mål, säger Christopher Malmberg.

Matchen var dock inte avgjord. WIBK drog på sig två utvisningar som Hovmantorp utnyttjade och gjorde 6–4 efter 49.56 och 6–5 efter 56.20.

– Vi slappnade inte av, det är inte det. Domarna var rätt hårda och tog utvisningar för mycket slag. Vi fick två utvisningar och vips så var de inne i matchen. Vi jobbade på fel sätt och spelade med mer klubba än kropp. De tryckte på för en kvittering men det kändes som att det var vår match matchen igenom, säger Malmberg.

Beröm till tre spelare

WIBK höll ifrån och tog säsongens andra trepoängare, båda segrarna har kommit på hemmaplan.

– Känslan är riktigt go. Vi visar återigen att vi är starka på hemmaplan. Det var skönt att vi fick den där pushen med tre snabba mål i tredje perioden. Vi har bra kontroll på matchen och skapar chanser för att göra minst fem mål till.

Vad säger du om säsongsstarten?

– Vi har varit värda segrar tidigare under säsongen men då har vi inte hållit ihop det hela vägen. Vi har pratat mycket om våra dippar i matcherna. I dag hade vi en dipp i andra perioden men vi redde ut den snabbare och enklare än vad vi har gjort tidigare.

Klart bäst i WIBK var målvakten Jesper Ahnfeldt, backen Gabriel Polgar och hattrickskytten Petter Gustavsson.