Annons:

PREMIÄRSEGER FÖR VÄSTERVIK MOT KARLINS MODO

Västerviks IK fick jubla över tre sköna premiärpoäng mot Modo. Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Västerviks IK vann den hockeyallsvenska premiären mot Mattias Karlins Modo med 5-2. Jens Holmström blev stor matchhjälte med två mål och ett assist.

Annons:

Den hockeyallsvenska premiären mellan Västervik mot Modo inleddes direkt med en utvisning. VIK:s lagkapten Erik Gustafsson åkte ut för tripping och gästerna fick spela powerplay. Hemmalaget Västervik lyckades reda ut sitt boxplay på ett fint sätt och Modo hade svårt att skapa något tryck.

Första halvan av perioden var jämn spelmässigt och det skapades chanser åt båda hållen. Sedan tog Västervik över och fick kommandot i matchen. VIK fick med sig en utvisning och Tobias Åhström gjorde 1-0 i powerplay efter en väldigt tjusig passning från Myles Powell.

Vimmerbysonen kvitterar för Modo

Trycket fortsatte efter ledningsmålet och det smittades av på publiken som var på plats. Modo kom tillbaka i slutet av första perioden och fick in en kvitteringspuck. Vimmerbysonen Markus Modigs gjorde 1-1 när VIK-målvakten Henrik Lundberg inte hann över i förflyttningen.

– En bra period och jämn match. Bara kul att spela om poäng. Jag tycker vi spelar ganska bra och det är tre poäng vi ska jobba för, sa VIK:s målskytt Tobias Åhström till C More i första periodpausen.

Drömstart för VIK i andra perioden

I den andra perioden fick Västervik en drömstart. Martin Fransson skickade ett skott från blålinjen som Jens Holmström styrde in till 2-1. Modo var nära att få en snabb replik när förre VIK-forwarden Oscar Pettersson fick en fin möjlighet.

Västerviks förstakedja med Victor Öhman, Myles Powell och Skyler Mckenzie skapade flera oroligheter i gästernas försvarszon under den andra perioden. Men Holmströms mål skulle bli det enda i mittenakten.

Modo kom återigen tillbaka målmässigt när förre Vimmerbyspelaren Pontus Näsén kvitterade till 2-2 efter drygt fyra minuter av den tredje perioden. Gästerna tog tag i taktpinnen efter målet och Västerviks huvudtränare Martin Gudmundsson valde att ta timeout för att väcka laget.

Holmström satte spiken i kistan

Spelmässigt var Modo bättre i den tredje perioden. Men det var ett hemmalag som skulle ta tillbaka sin ledning. Myles Powell hittade Brett Supinski som gjorde 3-2 via en backhand. Lite senare skulle 4-2 komma via William Wiå efter att Jens Holmström jobbat tillbaka pucken. Holmström skulle själv sedan punktera matchen genom att sätta dit slutresultatet 5-2 i öppen kasse.

Tre oerhört sköna premiärpoäng för VIK mot Modo.