Målvakten spikade igen – första trepoängaren i Umeå på fyra år

Edvin Olofsson spikade igen när VIK slog Björklöven på bortais. Foto: Bildbyrån

Edvin Olofsson blev stor matchhjälte för Västervik i 1-0-segern mot Björklöven. 23-åringen räddade samtliga 33 hemmaskott. Det var VIK:s första trepoängare i Umeå sedan 2 december 2017.

Västervik-målvakten Edvin Olofsson testades direkt i sin första hockeyallsvenska match för säsongen. I inledningen av första perioden borta mot Björklöven drog VIK på sig två utvisningar på kort tid. Olofsson var stabil och gjorde ett par svettiga räddningar där hemmalagets Olle Liss stod och matade skott mestadels.

Kort efter Björklövens tryck så trodde Västervik att man hade tagit ledningen i matchen. Marcus Westfält åkte mot kassen och tryckte in pucken som låg under benskyddet på Björklövens målvakt Joona Voutilainen. Målet granskades och domaren dömde inget mål efter kort granskning. I första perioden saknades det inte chanser, men det var målvakterna som var i fokus efter första 20 minuterna och perioden slutade mållös.

– Jag tycker det är en ganska bra match. Bra tempo och bra tryck på läktarna. Vi gör det riktigt bra jämfört med senast. Vi jobbar hårt och spelar enkelt när det behövs, sa Västerviks Marcus Westfält till C More i periodpausen.

Mckenzie gav VIK ledningen

Den höga intensiteten fortsatte i den andra perioden. Spelet var väldigt liknande som i den första perioden och båda lagen skapade flera farliga möjligheter, och det var två målvakter som storspelade. Men efter en fin sekvens från Västervik så kom det ett ledningsmål.

Skyler Mckenzie tog vara på en retur som Björklöven-målvakten Voutilainen släppte och det var 1-0 till gästerna. Edvin Olofsson var fortsatt stabil i VIK-kassen och höll sin nolla intakt när det spelats två perioder. I slutskedet av perioden var det irriterat på isen när det delades ut flera smällar.

Edvin Olofsson håller nollan

Västervik såg ut att få en drömstart i den tredje perioden. Bortalaget inledde i powerplay och Victor Öhman sköt ett skott som rörde sig i närheten av nätmaskorna. Hela pucken var inte inne och det var fortsatt 1-0 till Västervik.

Björklövens hemmaklack gjorde allt i sin makt för att sitt lag skulle komma tillbaka. Men Edvin Olofsson blev matchens gigant och fick hålla nollan i första matchen för klubben. Seger med 1-0 och tre tunga poäng hem till Småland.