Annons:

Gudmundsson om statusen på Supinski: “Ser inte jättebra ut”

Brett Supinski lär bli borta ett tag efter den fula tacklingen ikväll. Foto: Bildbyrån

Gudmundsson om statusen på Supinski: “Ser inte jättebra ut”

Brett Supinski åkte på en tuff knätackling i Västerviks förlustmatch mot BIK Karlskoga med 3-1. Huvudtränaren Martin Gudmundsson kunde inte ge något lugnande besked kring forwarden efter slutsignalen.

Annons:

Det var i den tredje perioden och ställningen var 1-1. BIK Karlskogas Wilhelm Westlund satte ut ett knä på Västerviks Brett Supinski som blev liggandes. Westlund fick matchstraff och Supinski lyckades ta sig till båset efter smällen.

– Själva tacklingen är inte snygg. Jag förväntar mig en ganska lång avstängning. Den är sen och jättehög skaderisk. Det finns ingen anledning att gå fullt ut där, säger VIK:s huvudtränare Martin Gudmundsson.

“Fyra till sex veckor rehab”

När läkarna på plats hade tittat på Supinski så kom det inget lugnade besked.

– Det första vi fick till oss från läkarna är att det var andra grad inre ledband. Det är minst fyra till sex veckor rehab. Det ser inte jättebra ut, men vi måste skicka honom till magnetröntgen.

Västervik kunde inte ta vara på det längre powerplayet efter matchstraffet. Karlskoga avgjorde matchen istället och vann med 3-1.

–  En sur förlust tycker jag. Vi har en bra chans att avgöra matchen och vi tar inte den. Vi behövde ett mer effektivt powerplay idag. Vi får matchbilden där vi vill ha den men det håller inte. En kostsam förlust. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt