Annons:

Gudmundsson vill behålla den fina hemmatrenden: “En trygghet i sig”

Martin Gudmundsson vill behålla den finfina hemmasviten. Foto: Bildbyrån

Gudmundsson vill behålla den fina hemmatrenden: “En trygghet i sig”

Västerviks IK är obesegrade på hemmaplan så här långt i Hockeyallsvenskan. Mora IK kommer på besök under tisdagen och huvudtränaren Martin Gudmundsson vill fortsätta behålla den fina trenden i Plivit Arena.

 

Annons:

Det blev en kostsam förlust senast för Västervik borta mot BIK Karlskoga. Noll poäng och Brett Supinski, som fick en smäll mot sitt knä, väntas vara borta ett tag framöver. Nu får VIK ladda om och återvänder nu till sin hemmaborg. Mora IK som har fått en tuff inledning på säsongen kommer på besök.

 – Vi ska försöka nollställa från Karlskogamatchen. Nu när man har sugit på den karamellen så gör vi en bra bortamatch. Vi är lite för ineffektiva egentligen. Vi får ta med oss matchbilden och etiken till den här matchen, säger VIK:s huvudtränare Martin Gudmundsson och fortsätter:

– Mora kommer lite stukade och de är nog missnöjda med sin start. Känslan är att de kommer vara revanschsugna. Det gäller att vi är påslagna och förhoppningsvis kan vi komma ut på ett bra sätt. Vi ska ta taktpinnen och styra matchbilden som vi vill ha den. De är ett talangfullt lag med en bra förstakedja. Den matchen i matchen behöver vi vinna imorgon. 

“Vet att vi är starka på hemmaplan”

Västervik har spelat tre matcher på hemmaplan den här säsongen och gått segrande ur alla. Gudmundsson känner en enorm trygghet att spela i Plivit Arena.

– Det är en trygghet i sig att ha det i ryggen. Vi vet att vi är starka på hemmaplan där det är vi som ska bestämma.

Tidigare nämnt finns Brett Supinski på skadelistan och amerikanen väntar på att magnetröntgas. Efter förlusten mot Karlskoga presenterade Västervik en ny back, Luke Green. Luke kommer inte vara tillgänglig i matchen mot Mora.

– Han landar imorgon (tisdag) och kommer inte till spel. När det gäller Brett så är det inget vidare med hans knä. Vi tror att det är inre leden som har fått en smäll och då får man räkna med minst fyra veckor. Vi får se lite efter magnetröntgen. 

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt