Stekheta Leksand besegrade IKO i Oskarshamn

IK Oskarshamn förlorade kvällens match mot Leksand. Foto: Bildbyrån

Leksand inledde säsongen med tre nollpoängare. Det fick vara nog. Idag tog LIF poäng i elfte matchen i rad sedan Oskarshamn besegrats med klara 4-1.

Oskarshamn tog ledningen efter 7 minuter genom Kim Rosdahl. Carter Camper kvitterade nästan direkt efter och Justin Glenn Kloss gav Leksand ledningen i boxplay i slutet av perioden.

Max Veronneau var en succé för Oskarshamn förra året och han har visat fin form även i Leksand. I mitten av andra kom hans nionde mål för säsongen och Leksand hade sedan en relativt behaglig väg fram till segern. Bortalaget kostade på sig att missa en straff i början av tredje och slutresultatet fastställdes inte förrän med 20 sekunder kvar då Kloos satte pucken i tom kasse.