Annons:

Västervik möter revanschsuget SSK som vill undvika ny överkörning: “Är sårbara”

Martin Gudmundssons Västerviks IK möter Södertälje på bortaplan i morgon. Foto: Bildbyrån

Västervik möter revanschsuget SSK som vill undvika ny överkörning: “Är sårbara”

Västerviks IK körde fullständigt över Södertälje på hemmaplan med 10-0 under tisdagen. Nu väntar ett returmöte mellan lagen och VIK får se upp med ett revanschsuget SSK.

 

Annons:

Efter att Västerviks IK hade pulvriserat Södertälje med 10-0 var det rejält besviket hos bortalaget. Förre VIK-backen Alexander Anderberg fick inte den återkomsten han ville ha och 24-åringen höll inte igen till lokala tidningen efteråt.

"Nej du… det var nog värsta kvällen i mitt liv. Det är sjukt. Jag har inga ord. Jag kan inte förstå det här. Det var bara värdelöst rakt igenom. Vi skämde ut föreningen", sa Anderberg till LT.

VIK:s huvudtränare Martin Gudmundsson förväntar sig ett helt annat SSK när lagen ställs mot varandra igen på fredagen i Södertälje.

– Vi förväntar oss att Södertälje kommer ut som ett nytt lag. För vår del gäller det att släppa det vi gjort och gå vidare. Vi behöver vara påställda och göra rätt saker ute på banan. De vill gå ut hårt och visa hela Södertälje att det var bara en engångsföreteelse, säger Gudmundsson.

Vill ha en liknande start som senast

I förra matchen öppnade Västerviks IK väldigt starkt redan från start. Det är en del man har pratat om i laget inför returmötet.

– Ja verkligen, de kommer ut laddade men de är även sårbara. Få pucken bakom deras backar och börja etablera tryck. Gäller att göra de sakerna vi gjorde i tisdags fast ännu bättre.

I nuläget ser det ut som att VIK kommer ställa upp med samma lag som senast. Men det finns vissa frågetecken. Joakim Hagelin har en underkroppsskada som inte är helt hundra än och för Västerviks senaste nyförvärv Lucas Sandström, är pappersarbetet inte klart ännu för att forwarden ska komma till spel.

Hyllar nyförvärvet

Martin Gudmundsson hade Lucas Sandström under sin tid i Almtuna och vet vad han får för spelare. 

– En kille som kommer in med mycket energi i spelet och duktig i det fysiska spelet. Bra runt motståndarens kasse, skymma målvakten och peta in puckar. En hårt arbetande kille som gillar att vinna. Kommer inte vara en poängspruta men han har mycket erfarenhet från Hockeyallsvenskan och han vet vad som krävs. 

Gudmundsson tror att nytillskottet kommer bli en viktig kugge i lagets powerplay.

– Viktigt att få in folk för att öppna upp för andra spelare som till exempel Öhman så han får prickskjuta lite mer. 

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt