Annons:

Åttondelsfinal för VIK – ställs mot AIK:

Niklas Czarnecki hoppas på en fullsatt hall på fredag. Foto: Bildbyrån

Åttondelsfinal för VIK – ställs mot AIK: "Laddar om"

Västerviks IK lyckades inte försvara sjätteplatsen och kvartsfinalplatsen laget hade när man åkte upp till Umeå.
Istället åker VIK hem med åttondeplatsen och åttondelsfinal.

Annons:

Fördelen är att VIK får börja hemma och får en eventuellt tredje och avgörande match hemma.

– Jag tycker vi föll med flaggan i topp. Nu åker vi 96 mil hem till Västervik och laddar on inför AIK hemma på fredag, säger VIK:s assisterande tränare, Niklas Czarnecki.

Spelmässigt och prestationsmässigt är Czarnecki nöjd med kvällens match.

– Vi visste att det skulle bli en jättetuff match men jag tycker vi inledningsvis var lite för passiva och tänkte för mycket på sjätteplatsen.

– Men det lossnade och vi kvitterade två gånger. Jag tycker Björklövens mål var riktigt billiga. Nöstebös skott tar en våra spelare och ställer Lindbom helt i målet. Även deras 3–2 mål är jäkligt billigt där vi måste vara först och få undan pucken, säger Niklas Czarnecki.

Målsättningen var slutspel

Men sammantaget är Czarnecki nöjd.

– Vi hade som målsättning att gå till slutspel och det har vi uppnått med råge i och matchen ikväll så gav grabbarna vad de hade och vi tränare försökte att coacha laget så mycket vi kunde.

– Men nu lägger vi den här matchen på hyllan och ser fram mot minst två matcher mot AIK. Jag åker hellre till Hovet och spelar hockey än ner till Tingsryd. Det är mycket trevligare i Hovet och AIK brukar passa oss bra. Vi vann senast vi var däruppe och spelade, säger Niklas Czarnecki.

Men först ska VIK ta sig ann AIK hemma på fredag.

Czarnecki vill ha full hall på fredag

– Det ska bli jättekul med slutspel. Jag hoppas det blir mycket folk som kommer och hejar fram oss och hjälper oss att vinna på fredag. Gärna full hall, säger Niklas Czarnecki.

Kvartsfinalerna, VIK–AIK och Mora–Tingsryd, kör igång på fredag och vidare på söndag och en eventuellt avgörande match på tisdag.

Mora och VIK slutade på samma poäng, 79 poäng, men där Mora slutade sjua på bättre målskillnad. Mora får möta tiondelaget Tingsryd och VIK niondelaget AIK. Den spelordningen är enligt lottning och inget lagen själva fått välja.

Vinnarna i de båda åttondelsfinalerna går till kvartsfinalerna som spelas i bäst av sju matcher och kör igång den 24 mars. Till kvartsfinalerna är HV71, Karlskoga, Björklöven, Västerås och Kristianstad redan klara.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt