Annons:

Tredje mötet med Smålandskollegan väntar i nionde omgången – duo tillbaka

Mattias Wigley är tillbaka i spel när Västerviks IK möter Tingsryds AIF på bortaplan på onsdagskvällen. Foto: Bildbyrån

Tredje mötet med Smålandskollegan väntar i nionde omgången – duo tillbaka

Västerviks IK har redan mött Tingsryds AIF två gånger den här säsongen. I kväll är det dags för tredje mötet mellan lagen. 
– Vi kan varandra ganska bra vid det här tillfället och behöver kanske inte lägga ner all tid som man brukar göra inför en match rent scoutingmässigt, säger Västerviks tränare Martin Gudmundsson. 

Annons:

Västerviks IK har vunnit de två första matcherna mot Tingsryds AIF efter förlängning: 2–1 i premiären den 23 september och 4–3 den 7 oktober. 

Den nionde omgången står för dörren och då väntar säsongens tredje möte Smålandslagen emellan. 

– Vi kan varandra ganska bra och man hinner inte hitta på så mycket nytt sedan senaste mötet. Scoutingen går relativt snabbt när man möter varandra så tätt inpå. Det är samtidigt en ny match med ett nytt ansikte. För vår del handlar det om att hitta tillbaka till spelet som vi hade mot Djurgården där vi spelade väldigt snabbt, rakt och enkelt, säger Martin Gudmundsson. 

"Kan snäppa upp spelet på många plan"

Västerviks IK åker till Tingsryd med två raka förluster och kommer närmast från en tung 1–4-förlust mot Mora IK på hemmaplan. Tingsryd har förlorat tre av de fyra senaste matcherna.

– Vi kom inte alls upp i nivå vare sig skridsko- eller passningsmässigt. Mora åkte mer skridskor och spelade ett mer intensivt spel medan vi spelade fast oss och trasslade till det för mycket. Vi spelade in oss i deras momentum och spel. Jag ska inte förta Moras insats, de gjorde en ganska bra bortamatch. Vi kan betydligt bättre och vi kan snäppa upp spelet på många plan, säger Martin Gudmundsson.

Gudmundsson vill att hans lag spelar mer framåt än bakåt mot Tingsryd i kväll. 

– Vi har pratat mycket om att vi ska försöka få det första spelet framåt i banan så de får agera på oss mer än att vi behöver agera på dem. Vi ska ställa fler frågor till motståndaren och utmana i dem i vårt spel med puck, säger han och fortsätter:  

– En annan detalj i vårt spel, som har gått upp och ner, är passningsspelet och passningskvalitén. Det har varit fantastiskt i vissa matcher och då har vi allt som oftast vunnit eftersom de speglar av sig i både powerplay och i vår helhet. Vi har också haft matcher där vi har spelat mindre bra med pucken, då känns det som att vi spelar för att överleva och det håller inte i en hel match.

Kruse och Wigley tillbaka

Målvakten Emil Kruse är tillbaka från sjukdom. Centern Mattias Wigley är tillbaka i truppen efter att ha varit indisponibel i flera matcher på sistone. 

– Det är inget som är förstört i knät utan det är mer smärta när han ska åka skridskor. ska bli bättre med tiden, men det är ingen skada på menisk, korsband eller ledband. 

Joakim Hagelin, Alexander Hilmerson och Hugo Gabrielsson är fortsatt skadade. 

Värt att notera är att Tingsryd har värvat Ryan Gropp, forwarden med ett förflutet i Västervik och Björklöven. Han är inte spelklar till kvällens match i Dackehallen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt