Annons:

Formsvagt VIK söker trendbrott – kanadensisk provspelare får inget kontrakt

Västerviks IK:s tränare och sportchef Martin Gudmundsson har haft flera intensiva dagar efter förlusten mot Östersunds IK. I kväll kommer BIK Karlskoga på besök. Foto: Bildbyrån

Formsvagt VIK söker trendbrott – kanadensisk provspelare får inget kontrakt

Västerviks IK har förlorat fem raka matcher och har endast en trepoängare på de 13 senaste matcherna. I kväll kommer BIK Karlskoga på besök. 
– För oss är det viktigt att axla ny energi då vi åkte på en tuff förlust i lördags, säger VIK-tränaren Martin Gudmundsson.

Annons:

Västerviks IK har åkt på flera tunga förluster på sistone. Faktum är att de har tappat ledning till förlust mot Djurgårdens IF, Västerås IK och Östersunds IK i sista perioden. 

Nu står VIK inför dubbla hemmamatcher: Karlskoga i kväll och Östersund på fredag. 

– Vi ska starta om på ett blankt papper och har alla möjligheter till att knipa en vinst mot Karlskoga. Vi har spelat bra ett längre tag men har verkligen inte blivit belönade för det vi har gjort. Det har varit smågrejer som har blivit stora för oss och som har gjort att matcherna runnit oss ur händerna, säger Västerviks huvudtränare Martin Gudmundsson. 

"Måste spela mer ryggradshockey"

Västervik är inne i en tung resultatmässig period och Martin Gudmundsson vet vad som krävs för att laget ska komma på rätt köl igen. 

– Vi måste spela mer ryggradshockey för att bryta trenden. Vi behöver få ihop en prestation som helhet. Det har vi haft mot både Östersund och Vita Hästen men lik förbannat har vi inte fått med oss poäng i matcherna. Det är smågrejer som vi behöver skruva på. Vi behöver vara lite mer syniska i spelet för att föda framgång, säger Martin Gudmundsson. 

Kvällens motståndare Karlskoga har nu två raka segrar efter att ha förlorat tre matcher i följd. 

– De har blandat och gett men hittat vägar för att vinna matcher på slutet. Jag tror att de har tre eller fyra vinster där de har tryckt dit ett halvläge i slutet och vunnit. Det är ett tufft och hårt arbetande lag att möta och de spelar ganska enkel men offensiv hockey. Vi vet att vi är bra hemma långa stunder, vilket vi har visat mot Östersund, Västerås och Djurgården där vi har varit i ledning inför sista perioden. Allt handlar om att studsa tillbaka. Nu väntar en ny fight och vi ska hitta en väg ur det hela, säger Gudmundsson. 

Provspelare får inget kontrakt

Gudmundsson är även sportchef i VIK och han kommer från intensiva dagar. Backen Anton Schagerberg är tillbaka efter sjukdom och VIK vilade spelare med skavanker vid veckans två inledande träningspass.

Den 26-årige kanadensiske backen Michael Prapavessis har provtränat med VIK i början av veckan. 

– Han har tillhört en klubb i Slovakien men inte spelat på grund av att han har haft problem med ett knä. Vi har tittat på honom på isen, men det kommer inte bli något. Vi tycker inte att knät funkar som det ska när han är ute på isen. 

Hampus Plato, lånet från IK Oskarshamn, är tillbaka i IKO och spelar inte mot Karlskoga. 

– Han är förhoppningsvis tillgänglig för oss på fredag, det är vad jag har fått till mig från IKO-håll. 

Finske forwarden Simon Suoranta har skrivit ett kontrakt med VIK som sträcker sig över resten av säsongen. 

– Han visste inte om axeln skulle hålla fullt ut, men det har funkat bra. Han har gett ett gott intryck och spelat ett par matcher. Vi tycker att han gör ett så pass bra jobb för oss över hela planen.

Joakim Hagelin och Alexander Hilmerson är fortsatt skadade. 

– ”Hagge” är tidigast tillbaka i början av december och Hilmerson tidigast i slutet av december. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt