Annons:

Sen utvisning fällde VIK:

Martin Gudmundssons Västerviks IK åkte på en sur förlust i slutminuterna borta mot topplaget Björklöven. Foto: Bildbyrån

Sen utvisning fällde VIK: "Får inte ta en så onödig utvisning"

Västerviks IK gjorde en solid och bra match borta mot Björklöven och var på håret att få poäng med sig hem.

– Vi får inte ta en så onödig utvisning på slutet som vi gjorde i kväll. Det har vi även gjort i andra matcher och blivit hårt straffade, säger VIK-tränaren Martin Gudmundsson efter 0–2-förlusten. 

Annons:

Björklöven gjorde 1–0 i powerplay med en och en halv minut kvar av matchen och 2–0 i tom kasse med 20 sekunder kvar att spela. 

– Det vill sig inte för oss, konstaterade Martin Gudmundsson efter nederlaget. 

Kvällens förlust i Umeå kan läggas till lådan ”hedersamma förluster”. En låda som alla lag helst ska vara tom men för VIK börjar det finnas en hel del sådana så här långt.

Spelmässigt gjorde VIK en riktigt bra match och ställde serieledarna rejält mot väggen.

– Arbetsinsatsen fanns där i dag och vi spelar en bra, solid hockey och bra defensiv. Vi har även flera riktigt bra anfall och naglade stundtals fast Björklöven i deras zon. Men vi hade inte studsarna och skotten på vår sida, säger Martin Gudmundsson.

VIK spelade betydligt bättre än ett bottenlag i kväll.

– Vi håller ställningarna men när vi drar på oss utvisningen i slutet så blir det för tufft för oss och Björklöven kan panga in 1–0 målet. Sammantaget finns det mycket vi tar med oss. Vi har strukturen i spelet utan puck och ligger. Vi gör det enkelt och använder sargerna. Dessutom gör Edvin Olofsson en mycket bra match, säger Martin Gudmundsson.

Nästa match för VIK är hemma mot AIK på onsdag.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt