Första trepoängaren på hemmais bärgad – IKO avgjorde sent

IK Oskarshamn tog första trepoängaren på hemmaplan för den här säsongen när de slog Leksand med 4–2. Foto: Bildbyrån

IK Oskarshamn bärgade sin första trepoängare på hemmais mot Leksands IF i kväll. Det blev seger med 4–2 och avgörandet kom med två sena mål i tredje perioden.

Gästerna från Dalarna ledde med både 1–0 och 2–1 och Oskarshamn kvitterade två gånger om. Cameron Brace sköt 1–1 13.27 in i första perioden och Blaine Byron prickade in 2–2 i powerplay, ett mål som kom drygt två minuter efter Leksands 2–1.

Det var en jämn och spännande tillställning som avgjordes i matchens slutskede. Oskarshamns 3–2-mål var turligt då Ahti Oksanen skickade in en puck från ena sarghörnet som styrdes i mål av Leksandsbacken John Quenneville. En minut senare punkterade succéspelaren Antti Suomela matchen med 4–2.

”Jag visste inte att vi inte hade tagit tre poäng hemma, men det var skönt att vinna och det mot ett bra lag. Jag har haft lite tufft med att göra mål, även om jag spelat bra. Jag visste att om jag fortsätter jobba hårt skulle jag få någon studs med mig, och jag är glad att det kom ikväll”, säger Oskarshamns matchvinnare Ahti Oksanen till C More.

IKO tog första trean på hemmaplan för den här säsongen och ligger nu tia i den jämna SHL-tabellen.