Annons:

Topplag väntar VIK på hemmais:

Kasper Josefsson är tillsammans med Ragnar Karlsson den tillfälliga lösningen i Västerviks IK. Foto: Bildbyrån

Topplag väntar VIK på hemmais: "Ska ta ned deras fart"

Kasper Josefsson och Ragnar Karlsson har en seger och en förlust som interimtränare för Västerviks IK. Duon kommer leda laget även mot Mora IK på fredagskvällen.
– Det är omtumlande, men en jäkligt rolig uppgift, säger Kasper Josefsson.

Annons:

Från ingenstans kastades Kasper Josefsson och Ragnar Karlsson rakt in i hetluften. Detta efter att Västerviks IK sparkat tränarduon Martin Gudmundsson och Morgan Persson förra helgen.

Första testet slutade med högsta betyg – en viktig bortaseger mot Tingsryds AIF. Borta mot Södertälje SK på onsdagskvällen var laget också nära att få med sig poäng, men föll till slut med 4-2.

– Jag tycker vi förtjänade mer och att vi förtjänade poäng. Egentligen alla tre. De gör flaxmål och vi får kämpa mer för våra mål. På det stora hela förtjänar vi mer, säger Kasper Josefsson.

"Måste få ned deras fart"

En ny tuff prövning väntar på fredagskvällen. Då är det Mora IK som står på schemat. Laget är trea i Hockeyallsvenskan och har gått starkt på sistone.

– Det är ett väldigt bra lag. De har en väldigt bra trygghet i sitt spel och är ett maskineri. 

Vad blir det viktiga för att ni ska få med er viktiga poäng?

– Det är fortsätta på det spåret vi har påbörjat. Vi måste våga spela hockey och göra det varje individ är bra på. Det handlar om att fortsätta bygga på det vi snackat om. Då kan det bli en rolig fredag. Vi måste få ned deras fart och tajta till mitten. Samtidigt ska vi våga spela anfallshockey och noggrannheten i spelet med puck blir viktigt.

"Omtumlande såklart"

Kasper Josefsson hade förstås inte kalkylerat med att gå från J20-coach i VIK till att leda laget i Hockeyallsvenskan.

– Det är omtumlande såklart, men en jäkligt rolig uppgift. Nu har man fått blodad tand.

VIK har värmning på fredagsmorgonen, men såg ut att ha samtliga tillgängliga. Dock har varken Cole Ulley eller Josh Winquist hunnit bli spelklara ännu.

På torsdagskvällen, efter att den här intervjun gjordes, blev det klart att Djurgårdsikonen Nichlas Falk tar över krislaget. Men både Josefsson och Karlsson blir kvar i ledarstaben säsongen ut.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt