Annons:

VIK åkte på nytt tungt nederlag:

Ragnar Karlssons Västerviks IK förlorade med 1–3 mot Mora IK. Foto: Bildbyrån

VIK åkte på nytt tungt nederlag: "Måste göra tre bra perioder"

Matchen hemma mot Mora IK var egentligen lite av en repris på matchen mot Tingsryd i söndags. Skillnaden är att Mora är ett bättre lag än Tingsryd.

– Vi spelade bra i första och sista perioden medan vi dippade rejält i andra, precis om i Tingsryd. Men då lyckades vi göra mål. Vi måste jobba hårt på att få spelet att vara bra i alla tre perioder framöver, säger tränaren Ragnar Karlsson. 

Annons:

Att VIK var med i sista perioden och bara låg under med 0–2 berodde på målvakten Edvin Olofsson.

– Jag vet inte varför vi faller ihop i andra perioderna. Vi ställer till det för oss själva och de trötta backarna hinner inte byta när motståndarna hela tiden ligger på och då ramlar det lätt in något mål. Vi har inte råd att kosta på oss sådant spel framöver, säger Ragnar Karlsson. 

Trots allt var VIK med i matchen efter två perioder. I sista perioden kom laget ut med en helt annan intensitet och pondus.

– Vi pratade om att passningsspelet och uppspelen från egen zon måste vara bättre. Det blev det också i sista och jag tycker vi, utöver målet, skapade chanser till kvittering flera gånger. Men visst, Mora är ett bra lag och då måste man göra tre bra perioder för att ta poäng. Vi gav Mora för mycket gratisenergi i andra och som de hade med sig även i tredje, säger Karlsson. 

Falk anländer på söndag

VIK:s nye tränare, Nichlas Falk, kommer till Västervik på söndag.

– Vi ska träffas på måndag och snacka igenom laget. Meningen är att jag och Kasper ska vara med som assisterande framöver. Jag kan bara på kvällstid då jag har mitt ordinarie jobb, men vi ska med upp till Örnsköldsvik där vi möter Modo på onsdag.

– Kan vi mobilisera upp vår högsta potential och göra tre bra perioder så har vi chansen att få poäng med oss hem. Det handlar om att vara konsekvent i varje period och match, säger Ragnar Karlsson.

Conny Blomander

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt