Annons:

Perfekt inledning på negativa kvalet:

Västerviks IK svarade för en stark defensiv insats mot Tingsryds AIF och leder matchserien med 1–0 efter att ha vunnit första matchen med just 1–0. Foto: Bildbyrån

Perfekt inledning på negativa kvalet: "Stänger ner Tingsryd riktigt bra"

Västerviks IK har hittat kvalformen och gjorde en mycket bra insats i första kvalmatchen. 

– Vi gör en bra och stabil insats och som känns bra att gå vidare med. Vi hade chanser att göra fler mål men vi hade stolpe ut en handfull gånger, säger VIK:s assisterande tränare Ragnar Karlsson.

Annons:

Det var en gedigen laginsats som bäddade för Västerviks seger borta mot Tingsryd på måndagskvällen. 

– Alla visste vad som gällde och vad som krävdes. Vi gör en bra match över 60 minuter, speciellt i första och andra perioden. I sista krigar vi och håller Tingsryd utanför oss. Både taktiskt och spelmässigt gör vi en bra insats och det måste vi fortsätta göra genom hela kvalet. Vi stänger ner Tingsryd riktigt bra, säger Ragnar Karlsson.

Emil Kruse i målet höll nollan efter en utmärkt insats.

– Man måste ha en bra målvakt i ett kval om man ska lyckas och det har vi. Det var många spelare som var mycket bra i kväll. Joshua Winquist var en spelare som klev fram och visade vad han kan. Både vårt försvarsspel och offensiva spel var bra och vi krigade och fick ut puckarna när Tingsryd kom in i vår zon. Framåt skapade vi en hel del men hade ramverket mot oss, säger Ragnar Karlsson och fortsätter: 

– Men 1–0 räcker perfekt. Nu handlar det bara om att vinna matcher och där resultaten inte betyder så mycket. Det ska bli intressant att se hur Tingsryd reagerar på den här förlusten på onsdag. Kval handlar mycket om mental styrka.

Tingsryd har ett namnkunnigt lag med spelare som Anton Gradin, Jonatan Harju, Daniel Sylwander och Daniel Öhrn men de var tämligen beskedliga i kvällens inledande kvalmatch.

– Vi gjorde dem dåliga, de fick aldrig chansen att komma in på mål. De hade en vass chans när de spelade powerplay i andra men där gjorde Kruse en fantomräddning. Vi stängde ner Tingsryd bra ikväll, menar Ragnar Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt