STARK INSATS AV VIK – VANN I UPPSALA

Alexander Lindqvist-Hansen gjorde 1-0-målet i VIK:s 4-1-seger. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Två raka förluster fick räcka. Borta mot Almtuna IS tog Västerviks IK tre synnerligen viktiga poäng.
VIK vann med 4-1.

Västerviks IK inledde matchen riktigt bra och när Alexander Lindqvist-Hansens 1-0-mål kom var det inte alls orättvist. Den andra perioden blev också väldigt lyckad för VIK.

Kellen Jones styrde in 2-0 och inte långt senare kom 3-0 genom Erik Ullman.

VIK skulle nu bara spela av de sista 20 minuterna, men tidigt kom Almtunas 1-3-reducering och gav matchen nerv igen.

Almtuna jagade ytterligare mål, men direkt efter det misslyckade powerplayet kom VIK:s avgörande 4-1-mål. Jens Holmström lobbade pucken över Oscar Fröberg i Almtunamålet och kunde retfullt enkelt placera in 4-1.

VIK gick i och med segern om Almtuna i tabellen och ligger elva i den hockeyallsvenska tabellen.

Fakta

Almtuna-VIK 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)

Första perioden: 0-1 (03.58) Alexander Lindqvist-Hansen.

Andra perioden: 0-2 (30.37) Kellen Jones (Henrik Malmström, Trevor Mingoia), 0-3 (33.35) Erik Ullman (Henrik Malmström).

Tredje perioden: 1-3 (41.17) Viktor Hertzberg, 1-4 (57.07) Jens Holmström.

Skott: 34-25 (7-8, 12-12, 15-5).

Åskådare: 1 007.