Annons:

Karlins VIK störde serieledaren:

Mattias Karlins Västervik tog en poäng i matchen mot serieledaren AIK. Foto: Ossian Mathiasson

Karlins VIK störde serieledaren: "Känns som två tappade poäng"

Västerviks IK gjorde återigen en bra insats rent spelmässigt men målproduktionen uteblev. Hemma mot AIK förvaltades inte spelövertaget i mer än en poäng.
– Det känns som två tappade poäng, säger Mattias Karlin.

Annons:

Västervik förlorade med 1–2 efter förlängning hemma mot serieledaren AIK och målskyttet, som initialt var lagets akilleshäl, har fått bättre fart på slutet.

Men i dagens match lyckades inte laget med målskyttet trots att de hade ett stort spelövertag som inte mynnade ut i så många klara chanser. 

– Vi kom ut rätt avvaktande i första perioden, ingen tog tag i det under de tio första perioden. Efter powerbreaket fick vi en jäkla fart och tog över helt och hållet. Det var AIK fram till powerbreaket och vi efter det, säger tränaren Mattias Karlin. 

I andra perioden fortsatte Västervik på den inslagna vägen och tryckte tillbaka serieledaren. 

– Vi hade det mesta, framför allt hade vi fruktansvärt mycket puck. Tyvärr lyckades vi inte förvalta det i så många skott på mål. 80 procent av spelet i den perioden var i AIK:s zon och i pausen kände vi klart och tydligt att det var en match som vi ska vinna, säger Karlin. 

Öhman hittade krysset

I stället var det AIK som bröt dödläget i mitten av slutperioden och gjorde 1–0 efter Jesper Frödén gjort mål via köksvägen när Emil Kruse var ur sitt målvaktsläge.

– Det kändes extremt surt men det har hänt flera gånger under säsongen att vi har släppt in ett mål när vi har ägt spelet. Den här gången hade vi bättre tro och bättre tryck när vi jagade kvitteringen. Vi hade ett annat lugnt, spelade med tålamod, hade korta byten och anföll med fem spelare hela tiden, säger Karlin. 

Med en och en halv minut kvar av matchen hittade Victor Öhman krysset efter fint prickskytte i spel sex mot fyra. 

– Vi vet att han kan skjuta, det har han gjort förr. Det är välkommet med sådana spelare. 

I förlängningen avgjorde AIK och tog med sig bonuspoängen hem till Stockholm. 

– Ska man titta på hela matchen så tycker jag att vi är värda tre poäng. Samtidigt så ligger vi under med 0–1 och gör ett sent mål, då får man vara nöjd med en poäng. Det känns ändå som två tappade poäng. 

Han kan snart spela

Karlin valde att berömma kedjan med Jacob Bjerselius, Darren Nowick och Jens Holmström samt backarna Erik Ullman, Henrik Malmström och Emil Wahlgren. 

VIK har flera backar på skadelistan och det handlar om Niklas Folin, Niklas Enberg och Andreas Frisk. Forwarden Gabriel Desjardins är också långtidsskadad.

– Enberg kommer nog spela nästa vecka. Det är mer oklart när Folin och Frisk spelar men Folin är närmast till spel av de två. Gabriel är också borta ett tag till, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt