Annons:

VIK SATTE NED FOTEN – KROSSADE TOPPLAGET PÅ BORTAIS

Västerviks IK imponerade stort i bortamatchen mot Västerås. Foto: Ossian Mathiasson

VIK SATTE NED FOTEN – KROSSADE TOPPLAGET PÅ BORTAIS

Västerviks IK gjorde en urstark insats borta mot Västerås IK, trea i den allsvenska tabellen. VIK ledde med 2-0 redan efter den första perioden och vann till slut med mäktiga 6-1.

Annons:

Det var inte direkt någon van målskytt som klev fram och visade vägen för Västervik. På tre säsonger i Hockeyallsvenskan har Erik Gustafsson gjort ett mål. Nu satte han 1-0 till VIK efter åtta minuter och 31 sekunder. Som om inte det vore nog så utökade Erik Gustafsson till 2-0 bara 33 sekunder senare.

Snabba mål

VIK fick sedan en drömstart på den andra perioden när Jens Holmström utökade till 3-0 efter blott 19 sekunder. 3-0 stod sig också till den tredje perioden där två snabba mål definitivt avgjorde matchen till bortalagets fördel. Trevor Mingoia gjorde 4-0 efter 42.13 och bara 20 sekunder senare satte Erik Ullman dit 5-0.

Västerås var förstås ett slaget lag. Det hindrade dock inte hemmalaget från att reducera till 5-1 genom Anthon Eriksson. Västervik såg dock till att ta tillbaka sitt femmålsöverläge när Alexander Lindqvist Hansen utökade till slutresultatet 6-1.

Fakta

VIK-poängen:

Erik Gustafsson 2+0

Alexander Lindqvist Hansen 1+1

Jens Holmström 1+0

Trevor Mingoia 1+0

Erik Ullman 1+0

Emil Alba 0+3

Kevin Schulze 0+1

Darren Nowick 0+1

Philip Rondahl 0+1

Filip Suchy 0+1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt