Annons:

Västerviks poängkung lånas ut – får chansen i SHL

Trevor Mingoia har gjort succé i Västerviks IK. Nu lånas han ut till Rögle BK till 5 januari. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks poängkung lånas ut – får chansen i SHL

Västerviks IK lånar ut sin poängkung Trevor Mingoia till SHL-laget Rögle BK från och med nu och fram till den 5 januari. Lånet innefattar fem matcher i landets högsta serie innan han återvänder till VIK.

Annons:

Det var Expressens MrMadhawk som gick ut med uppgifter om att Rögle ville låna Västerviks stjärnspelare Trevor Mingoia eftersom Rögle har två spelare som är uttagna till junior-VM. 

I dag har klubbarna kommit överens om ett korttidslån som sträcker sig från 16 december till 5 januari och berör till fem matcher i SHL. 

”För Västervik handlar detta om att se till flera saker samtidigt, vi vill att VIK ska vara en klubb där man kan utvecklas och Trevor Mingoia har visat att han är värd den här chansen i en högre liga. Samtidigt ska vi inte sticka under stol med att frågan har en ekonomisk aspekt också. Publiktillströmningen till Plivit Trade Hallen har inte varit den vi hoppats under hösten och vi kan inte lägga oss ner och vänta på ett dåligt ekonomiskt resultat utan måste agera på flera olika sätt. På det här sättet har vi ändå 13 forwards i spel och får även en intäkt som vi så väl behöver, säger Emil Georgsson, sportchef i Västerviks IK, till klubbens hemsida. 

"Jag är mycket upprymd"

Mingoia ansluter till Skånelaget under måndagen och kan spela redan i onsdagens hemmamatch mot Brynäs. 

”Jag är verkligen tacksam mot Västervik som lånar ut mig till Rögle och låter mig få den här möjligheten och även mot Rögle som ger mig en chans att spela i den högsta ligan. Jag är mycket upprymd och förväntansfull”, säger Trevor Mingoia till Rögle BK:s hemsida. 

Trevor kommer i och med utlåningen att missa några matcher för Västervik i allsvenskan. Han missar Modo borta, Södertälje hemma, Björklöven hemma och Oskarshamn hemma innan han återvänder till klubben.

– Det är såklart olyckligt men samtidigt så kan det ge en positiv effekt framöver, säger Mingoia.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt