Annons:

Karlin inför mötet med Modo: ”Absolut inte en match i mängden”

Mattias Karlin är redo för ett möte med moderklubben Modo.

Karlin inför mötet med Modo: ”Absolut inte en match i mängden”

Moderklubben Modo på andra sidan isen. Då blir det extra känslosamt för Västervik IK:s tränare Mattias Karlin.
– Det är absolut inte en match i mängden, men det är inte samma känslor som första gången jag mötte Modo, säger Mattias Karlin.

Annons:

Sexan Modo mot trettondeplacerade Västervik. Det är vad som väntar i Fjällräven Center i Örnsköldsvik i kväll. I skrivande stund skiljer det elva poäng mellan lagen.

– Det ska bli intressant. Modo är ett bra lag, men vi känner oss långt ifrån slagna på förhand. I det stora hela tycker jag att vi har gjort många bra matcher på slutet, sen har vi ju inte vunnit alla för det, säger Mattias Karlin.

Är det en speciell match för dig?

– Det är klart att det är lite speciellt. Sen är det alltid värst första matchen och det är ju några matcher sedan nu. Det här är sjunde mötet jag har med Modo. Men det är absolut inte en match i mängden.

”Tråka ut dem”

VIK kommer närmast från en imponerade 6-1-seger borta mot tabelltrean Västerås.

– Det är alltid svårt att veta vad det kan betyda, men självklart betyder det mer positivt än när man förlorar med 6-1. Samtidigt är det alltid fokus på att komma till jobbet igen, det är vad det handlar om hela tiden, säger Mattias Karlin.

Det kommer förstås att krävas en bra insats för att besegra Modo i Örnsköldsvik.

– Vi måste göra det bra över 60 minuter. Framförallt måste vi spela med tålamod. Förhoppningsvis kan vi tråka ut dem.

”Har inte stenkoll”

I tabellen är Västervik just nu nere på plats 13, vilket innebär negativt kval. Laget har dock bara fem poäng upp till Södertälje på plats åtta, som innebär playoff-spel.

– Tabellen har tryckt ihop litegrann. För tio matcher sedan fanns lag åtta inom räckhåll och sedan var det ett hopp till sjundeplatsen, men det är utraderat nu, säger Mattias Karlin.

I VIK saknas Alfred Andersson (sjuk) och Trevor Mingoia (utlånad till Rögle). Victor Öhman och Emil Kruse är tillbaka efter sjukdom och Hampus Harlestam har lånats in från Vimmerby.

– Jag har inte stenkoll på Hampus, men har hört mycket gott om honom. Han var med oss och tränade i tisdags och det är en spännande spelare, säger Mattias Karlin.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt