JUST NU: VIK TOG MERITERANDE SEGER I ÖRNSKÖLDSVIK

Västerviks IK fick jubla över tre poäng i den svåra bortamatchen mot Modo. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK tog en mycket meriterande seger i Hockeyallsvenskan i kväll. Modo besegrades med 4-2 i Örnsköldsvik och därmed lämnade VIK platsen som nästjumbo i tabellen.

Västervik fick sämsta tänkbara start i kvällens bortamatch när Modo gjorde 1-0 reden efter en minut och 17 sekunder. Kalle Jellverts 1-0-mål kom dessutom när VIK hade powerplay.

Bortalaget tog dock snabb revansch när Erik Ullman kvitterade till 1-1 i samma powerplay.

Vände på matchen

I mitten av den andra perioden tog Modo på nytt ledningen genom Tommy Enström. Västervik visade dock styrka och vände på matchen genom två mål signerade Emil Wahlberg och Niklas Enberg innan mittenakten var över.

I den tredje perioden lyckades inte det klassiska Örnsköldsvikslaget få till någon kvittering. Med tre minuter kvar att spela plockade man ut målvakten Erik Hanses, men det slutade inte bättre sett ur hemmaögon än att Jens Holmström satte 4-2 efter 59.12. VIK kan nu ta lite julledigt med tre sköna poäng in på kontot.