VIK FÖLL MOT SSK – EFTER ÖVERTID

Mattias Karlins VIK föll mot SSK.

Det blev förlust för Västerviks IK i hemmamatchen mot Södertälje SK. VIK lyckades knipa en poäng, men bonuspoängen tog SSK med sig hem.

Västerviks IK såg ut att sitta kvar vid julbordet när matchen började. Gästande Södertälje gick fram till 2-0 efter bara fem minuter. Emil Bejmo gjorde 1-0 bakom Emil Kruse och förre VIK-spelaren Sebastian Bengtsson ökade på bortaledningen.

I mitten av perioden lyckades Västervik reducera genom Kevin Schulze. Jens Holmström och Darren Nowick noterades för passningspoängen.

Den andra akten såg länge ut att bli mållös men i ett sent numerärt överläge kunde VIK utjämna till 2-2. Philip Rondahl var sist på pucken och för assisten noterades Emil Wahlberg och Victor Öhman.

Något mål, trots flera chanser, blev det inte i den tredje perioden. Matchen gick till förlängning och matchen stod och vägde. VIK och SSK bytte puckinnehav med varandra, men med några minuter kvar till straffar avgjorde Sebastian Dyk för VIK:s motståndare.

Övertidsförlusten innebär att VIK är tia i tabellen i skrivande stund. Då återstår flera matcher senare i afton.