Annons:

Förre VH-backen lämnar IKO – lånas ut till klubb i Österrike

Kalle Johansson lämnar IK Oskarshamn med omedelbar verkan. Foto: Linus Johansson

Förre VH-backen lämnar IKO – lånas ut till klubb i Österrike

Förre VH-backen Kalle Johansson lämnar IK Oskarshamn efter tre veckors utlåning. Nu blir det istället Graz för Växjö Lakers-backen.

Annons:

Kalle Johansson spelade med Vimmerby Hockey under 2016/17 och gjorde sedan dundersuccé i IK Oskarshamn ifjol. Framgången där gav ett kontrakt med mästarna Växjö Lakers, men där har Johansson haft svårt att ta en plats. 

För tre veckor sedan lånades han ut till IK Oskarshamn, men nu bryts lånet och istället blir Graz i Österrike nästa klubb för Johansson, som ansluter omgående. Utlåningen är tills vidare. 

– Vi kommer att ändra utlåningsort till Graz i Österrike då detta överensstämmer på bästa sätt med hans egna önskemål, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till Lakers hemsida. 

Totalt blev det fem matcher för Johansson i Oskarshamn denna vända. För IKO kom beskedet som en överraskning. 

– Vi visste att det kunde bli en eller fler matcher. Men samtidigt har Kalle hjälpt oss att vinna fem matcher, vi kan inte vara bittra. Vi tittar på en ersättare och har fortfarande Anton Björkman och Isak Pantzare skadade. Vi måste ha in något och håller på att titta över det nu, säger sportchefen Per Kenttä till Barometern. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt