Annons:

DERBYSEGER FÖR VIK EFTER SUPERSTART

Philip Rondahl gjorde det viktiga 2–0-målet i derbyt mot IK Oskarshamn. Foto: Ossian Mathiasson

Serieledaren IK Oskarshamn på hemmais i ett hett derby. Då var det Västerviks chockstart med två mål på tre minuter som avgjorde inför storpublik i Plivit Trade Hallen. Västervik vann till slut med 3–1.

Annons:

Västervik öppnade derbymatchen mot Oskarshamn i ett rasande tempo och hade en tvåmålsledning redan efter tre minuter (!).

Kellen Jones satte 1–0 i powerplay efter 1.59 och en minut och sex sekunder senare utökade Philip Rondahl Västerviks ledning till 2–0 med ett lågt skott från långt håll.

Mållös mittperiod

Det var Västervik som förde spelet och hade faktiskt bud på fler mål under den första perioden utan att de lyckades överlista Christoffer Rifalk i bortamålet.

Även i den mållösa andra perioden var det Västervik som hade bra kontroll över händelserna trots att Oskarshamn spelade upp sig en aning. Det var inte lika fartfyllt och händelserikt men ändå en match på VIK:s villkor och principer.

Tidigare under säsongen har VIK tappat klara ledningar till förlust, till exempel hemmamatchen mot Karlskoga där 4–2 blev 4–6 i slutminuterna, och frågan var om det skulle hända igen.

Andersson avgjorde

Drygt sju minuter in i tredje perioden fick Oskarshamn sin biljett in i matchen när Jonas Engström satte reduceringen fram 2–1.

Oskarshamn låg på för en kvitteringspuck och hade sina chanser men VIK försvarade sig på ett förtjänstfullt sätt. Det som punkterade matchen var när Alfred Andersson sköt 3–1 med drygt fyra minuter kvar av derbyfighten.

I och med segern fortsätter VIK att visa god form och har nu tagit poäng i sina sex senaste matcher. De har skrapat ihop 44 poäng på 33 matcher och börjar få rejält häng på en topp åtta-placering.

Klart bäst i Västerviks lag var målvakten Emil Kruse.

Fakta

Västervik–Oskarshamn 3–1 (2–0, 0–0, 1–1)

Första perioden: 1–0 (1.59) Kellen Jones (Victor Öhman, Philip Rondahl) i spel fem mot fyra, 2–0 (3.05) Philip Rondahl (Ken Jäger)

Tredje perioden: 2–1 (46.55) Jonas Engström (Emil Carnestad), 3–1 (55.55) Alfred Andersson (Filip Suchý).

Skott: 27–35 (15–10, 7–8, 5–17)

Utvisningar, VIK: 2x2 min, IKO: 5x2 min

Publik: 1 892