Annons:

Rondahl klev fram i derbyt: ”Vår bästa start för säsongen”

Philip Rondahl gjorde en stark match mot Oskarshamn. Foto: Ossian Mathiasson

Rondahl klev fram i derbyt: ”Vår bästa start för säsongen”

Västerviks IK fick en lysande start på derbyt mot serieettan IK Oskarshamn. En av hjältarna var Philip Rondahl, som var med i förarbetet till 1–0 och satte själv 2–0.
– Det är vår bästa start för säsongen, säger han efter 3–1-segern.

Annons:

Västervik har verkligen fått upp farten i allsvenskan och har nu tagit poäng i sex raka matcher. 

Hemma mot Oskarshamn var det en ultimat start som bäddade för segern. De ledde med 2–0 efter drygt tre minuter. 

– Vi kom ut jättebra, hade bra fart och vann alla kamper och fick 2–0 rättvist. Kan vi fortsätta att komma ut så i de kommande matcherna så är mycket vunnet. Det är så vi ska fortsätta, säger Philip Rondahl. 

"Vi gjorde att de såg dåliga ut"

Västervik gjorde en stark insats sett över 60 minuter även om Oskarshamn fick allt mer att säga till om ju längre matchen led. 

– Jag vet inte om de (IKO) blev lite tagna på sängen i första perioden men samtidigt så tror jag tror att det var vi som gjorde att de såg ”dåliga” ut. De kom in i matchen i andra perioden och de är klart normalt då de har ett bra lag och leder serien, säger Philip Rondahl. 

Det var Rondahls sjunde fullträff för säsongen och i dagens match spelade han tillsammans med lånet från SHL-laget, Kevin Wennström, och Ken Jäger. 

– Vi spelade bra ihop. Kul att vi fick utdelning på ett anfall, säger Rondahl. 

Närmar sig topp åtta

Västervik har efter segern endast fyra poäng upp till Södertälje SK på åttonde plats i den superjämna serien. Pantern, som ligger näst sist i tabellen, har bara sex poäng upp till SSK.

– Vi har spelat bra i många matcher under säsongen men inte tagit poäng jämt. Jag hoppas att det har vänt nu. Vi har haft oflyt i en del matcher, nu har vi kanske flytet med oss, säger han och fortsätter:

– Det är så fruktansvärt tajt i tabellen, det är inte alls många poäng upp till topp åtta. Jag tycker att vi har lag för att vara bland de åtta främsta och som vi spelar just nu så har vi alla chanser i världen att komma dit. Jag tror att alla har nosen åt det hållet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt