STARK UPPHÄMTNING AV VIK – FICK GE SIG TILL SLUT

Darren Nowick såg med sin sena kvittering till att Västervik fick med sig en poäng från bortamatchen mot Pantern. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK förlorade kvällens viktiga bortamatch i Malmö mot IK Pantern. VIK fick ändå med sig en poäng efter en sen kvittering. Hemmalaget avgjorde sedan fram till 4-3 i slutet av förlängningen.

Västervik fick en mycket tung start på matchen när Pantern tog ledningen med 1-0 efter knappt tolv minuters spel och dessutom utökade till 2-0 bara fyra minuter senare. Det första målet kom i powerplay genom Martin Janolhs och det andra målet prickades in av Nick Olesen.

Viktig reducering av Öhman

VIK knappade igen målmässigt i den andra perioden. Efter drygt fem och en halv minut reducerade Alfred Andersson till 2-1. 34.27 in i perioden utökade sedan Nick Olesen Panterns ledning till 3-1 i spel fem mot tre. Västervik fick dock till en viktig reducering i slutet av perioden genom Victor Öhman.

Bortalaget såg inte ut att komma närmare än 3-2, men när klockan stod på 58.20 kvitterade Darren Nowick efter att Västervik plockat ut målvakten Emil Kruse.

Pantern avgjorde sedan genom Villiam Haag när bara 36 sekunder återstod av förlängningen.

Västervik är tia i den Hockeyallsvenska tabellen och har tre poäng upp till Leksand på den sista playoff-platsen. Avståndet är detsamma till Tingsryd under det negativa kvalstrecket.

Fakta

Pantern-Västervik 4-3 (2-0, 1-2, 0-1, 1-0)

Första perioden: 1-0 (11.42) Martin Janolhs (Lukas Haudum, Villiam Haag) spel fem mot fyra, 2-0 (15.43) Nick Olesen (Villiam Haag).

Andra perioden: 2-1 (25.36) Alfred Andersson (Alexander Hansen-Lindqvist, Filip Suchý), 3-1 (34.27) Nick Olesen (Matias Lassen, Erik Nyström) spel fem mot tre, 3-2 (38.41) Victor Öhman (Kom Johansson, Emil Wahlberg).

Tredje perioden: 3-3 (58.20) Darren Nowick (Victor Östman, Emil Alba) spel sex mot fem.

Fjärde perioden: 4-3 (64.24) Villiam Haag (Martin Janolhs).