NOWICK STOR HJÄLTE FÖR VIK I KVÄLL – LYFTER I TABELLEN

Västerviks IK tog tre mycket viktiga poäng i kvällens hemmamatch. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK tog en mycket viktig seger i kvällens hemmamatch mot Almtuna IS. Stor hjälte blev Darren Nowick, som satte det avgörande 3-2-målet med drygt åtta minuter kvar av den tredje perioden.

I den superjämna Hockeyallsvenskan tog Västerviks IK i kväll emot Almtuna IS för ett möte i tabellens nedre regioner. Som väntat blev det en jämn tillställning.

Gästande Almtuna fick den bästa starten när William Wiå gjorde matchens första mål efter nio minuter och 53 sekunder. VIK lyckades dock svara innan den första perioden var över i och med att Alfred Andersson nätade efter 15.46. Det var Anderssons fjärde mål sedan han kom till klubben.

Över strecket

Västervik tog sedan ett målmässigt övertag i matchen när Emil Alba gjorde 2-1 bara 19 sekunder in i mittenperioden. Det var en ställning som stod sig till den tredje akten.

Där tog det dock inte ens sex minuter för Almtuna att kvittera, 2-2-målet inprickat av Tobias Liljendahl.

VIK kom dock tillbaka och återtog ledningen på nytt när Darren Nowick med sitt nionde mål för säsongen gjorde 3-2 efter 51.45. Målet kom efter att pucken studsat på domaren och friställt Nowick och blev matchens sista.

Segern tillsammans med övriga resultat i kväll gör att Västervik lyfter flera positioner i den hockeyallsvenska tabellen. VIK är nu åtta med sina 48 poäng och därmed över playoff-strecket i den extremt jämna tabellen. Västervik står på samma poäng som nian Leksand, som dessutom har en match mindre spelad, och tian Björklöven. Där bakom skuggar Pantern två poäng efter VIK och Tingsryd och Almtuna som båda är tre poäng bakom.

Fakta

Västerviks IK–Almtuna IS 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

Första perioden: 0-1 (08.53) William Wiå (Per Svensson, Linus Rotbakken), 1-1 (15.46) Alfred Andersson.

Andra perioden: 2-1 (20.19) Emil Alba (Darren Nowick, Niklas Folin).

Tredje perioden: 2-2 (45.37) Tobias Liljendahl (Tony Mårtensson, Lucas Sandström), 3-2 (51.45) Darren Nowick.