Annons:

VIK:S SVIT BRÖTS I KVÄLL – FÖLL STORT MOT TOPPLAGET

Emil Alba reducerade till 3-1 i mitten av den andra perioden. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK hade tagit poäng i åtta raka matcher i Hockeyallsvenskan. I kväll bröts den sviten i den svåra bortamatchen mot AIK. Serietvåan från Solna vann med 5-2.

Annons:

Västerviks IK har visat fin form den senaste tiden och tagit poäng i åtta raka matcher. Laget har inte alltid spelat bra, men har ändå lyckats gneta till sig viktiga poäng i den mycket jämna tabellen.

I kväll bröts dock den sviten borta mot tabelltvåan AIK.

Alba gav visst hopp

VIK fick en mycket jobbig start på matchen när AIK gjorde 1-0 redan efter fyra minuter och tolv sekunder genom Mathias From. I mitten av den första perioden utökade hemmalaget dessutom till 2-0 genom Daniel Muzito-Bagenda. När AIK också gjorde 3-0 efter 16.54 var läget nattsvart för Västervik. Det tredje målet inprickat av Philip Broberg. Hemmafavören speglade också av sig i skottstatistiken, som AIK vann med 14-5.

Gästerna fick sedan visst hopp i den andra perioden, när Emil Alba reducerade till 3-1 efter åtta minuter och 41 sekunder.

Avgjorde tidigt

3-1 var också ställningen inför den tredje perioden. Där utökade AIK tidigt till 4-1 (Anton Holm) och stängde på så sätt matchen.

Västervik gjorde ett försök att knappa in målmässigt och plockade ut målvakten Emil Kruse efter 51.43 och satsade på en extra utespelare. Det fick dock inte önskad effekt utan bara en dryg minut senare kunde AIK göra 5-1 (Sam Marklund) i öppen kasse. I slutet av matchen reducerade bortalaget till 5-2 efter att Jens Holmström hittat rätt i powerplay.

Nästa match för Västervik är borta mot Leksand på onsdag.

Fakta

AIK-Västervik 5-2 (3-0, 0-1, 2-1)

Första perioden: 1-0 (04.12) Mathias From (Oscar Nord), 2-0 (11.06) Daniel Muzito-Bagenda (Garry Nunn, Andreas Hjelm), 3-0 (16.54) Philip Broberg (Jesper Frödén).

Andra perioden: 3-1 (28.41) Emil Alba.

Tredje perioden: 4-1 (43.23) Anton Holm (Filip Windlert, Garry Nunn), 5-1 (52.55) Sam Marklund i öppen kasse, 5-2 (57.30) Jens Holmström (Darren Nowick, Kevin Schulze).