VAR 20 SEKUNDER FRÅN POÄNG – DÅ AVGJORDE LEKSAND

Jens Holmström gjorde 2-2 för VIK mot Leksand i boxplay.

Västerviks IK var 20 sekunder från förlängning mot Leksands IF. Då grusade Martin Karlssons sena segermål VIK:s poängchanser.
Leksand vann därmed matchen med 3-2.

Klassikerlaget Leksands IF fick en bra start på matchen och gjorde 1-0 redan efter knappt sex minuter. VIK vann dock skotten med 9-6 i öppningsakten.

Med drygt fyra minuter kvar av den andra perioden utjämnade Tim Wahlgren – i sin debut – till 1-1. Kvitteringsglädjen blev dock kortvarig då Leksand replikerade bara minuter senare. Emil Kruse kunde inte stoppa David Rundqvist från att göra 2-1 för hemmalaget.

Men Västervik vägrade ge sig. I spel fyra mot fem höll sig Jens Holmström påpassligt framme och kvitterade ånyo Leksands ledning.

Matchen såg sedan ut att gå mot förlängning, men med blott 20 sekunder kvar kunde Martin Karlsson trycka in 3-2-målet efter att pucken dansat framför Kruse.

VIK tog timeout, men lyckades aldrig hitta en tredje kvittering trots att Philip Rondahl blev helt fri i slottet med sex sekunder kvar. VIK-spelarna jublade för mål, men pucken var aldrig över mållinjen. Den tog i stolpen och gick ut.

Därmed blev det en dyngsur förlust för VIK borta mot Roger Melins Leksand.