Annons:

FJÄRDE RAKA BORTAFÖRLUSTEN FÖR VIK – FÖLL EFTER SVAG START

Kellen Jones gjorde ett av Västerviks mål mot Karlskrona men laget föll på nytt. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK lyckades inte lösa någon poäng på de tre raka bortamatcherna i allsvenskan. I dagens match mot Karlskrona blev det förlust med 2–5 och det var lagets fjärde raka förlust på resande fot.

Annons:

Västervik fick en miserabel start på matchen och hamnade i ett jobbigt 0–2-underläge mot Karlskrona efter åtta minuter.

Det såg då ut som att det skulle kunna iväg målmässigt för hemmalaget men Västervik fick sin biljett in i matchen när Emil Wahlberg tog in pucken i offensiv zon på ett skickligt sätt och backhandpassade till Kellen Jones som slog till på volley.

Karlin gav direktiv

Målet kom i ett skede av matchen där Mattias Karlin precis gått igenom hur de taktiskt skulle fortsätta matchen efter den svaga starten.

I stället för ett kvitteringsmål i andra perioden var det Karlskrona som utökade ledningen till 3–1 efter 26.36.

När Kim Johansson drog på sig 2+2 minuter för highsticking i slutet av andra perioden behövde inte KHK mer än 35 sekunder för att göra 4–1.

Västerviks jakt på att komma in i matchen igen gick inte riktigt vägen trots att Victor Öhman reducerade till 2–4 med drygt sju minuter kvar av matchen i Blekinge.

Ny förlust på bortais

Matchen avgjordes dryga minuten senare när Karlskrona sköt 5–2 och säkrade tre poäng.

VIK har spelat tre raka matcher på bortais den senaste tiden men det har inte genererat i några poäng för bottenlaget. Dagens förlust var lagets fjärde raka förlust på resande fot. VIK ligger tia i allsvenskan med 48 poäng, tre poäng före nästjumbon Almtuna.

DVV har vid upprepade tillfällen sökt tränarna Mattias Karlin och Mikael Johansson men utan framgång.

Fakta

Karlskrona–Västervik 5–2 (2–1, 2–0, 1–1)

Första perioden: 1–0 (00.45) Victor Liljegren (Jörgen Karterud), 2–0 (08.00) Joseph Jonsson (Marcus Westfält, André Nordstrand), 2–1 (12.39) Kellen Jones (Emil Wahlberg)

Andra perioden: 3–1 (26.36) Niklas Johansson (Justin Crandall, Marcus Paulsson), 4–1 (38.34) Nick Pageau (Daniel Norbe, Niklas Johansson) i spel fem mot fyra

Tredje perioden: 4–2 (52.49) Victor Öhman (Kim Johansson, Emil Wahlberg) i spel fem mot fyra, 5–2 (53.59) Victor Liljegren (Linus Karlsson)