Annons:

VIK i svår bortamatch – motståndaren lånar från SHL

Niklas Enberg finns inte med i kvällens bortamatch mot BIK Karlskoga. Foto: Ossian Mathiasson

VIK i svår bortamatch – motståndaren lånar från SHL

Västerviks IK står inför en tuff uppgift i kväll då tabellfyran BIK Karlskoga väntar på bortais. Dessutom förstärker Karlskoga med en center från SHL-klubben Skellefteå AIK lagom till matchen.

Annons:

Efter en tyngre period tog Västerviks IK tre mycket viktiga poäng i hemmamatchen mot Tingsryd i onsdags (4-1). Det är poäng som gör att VIK nu har sju poäng upp till åttondeplacerade Karlskrona på den sista playoff-platsen och sex poäng ner till Almtuna under det negativa kvalstrecket.

Kvällens motståndare i Nobelhallen, Karlskoga, är fyra i den allsvenska tabellen 16 poäng före VIK.

Till kvällens match har Karlskoga stärkt upp laget genom att låna in centern Linus Lindström från Skellefteå AIK. På meritlistan har han 143 SHL-matcher och på dessa har Lindström producerat sju mål och tolv assists.

– Linus en oerhört skicklig center som kommer att tillföra mycket till vårt lag. Han spelade JVM förra säsongen och har en bra meritlista trots sin unga ålder. Det ska bli spännande att se honom hos oss kommande veckor, säger BIK Karlskogas sportchef Thomas Fröberg till klubbens hemsida.

VIK har tillgång till samma spelare som mot Tingsryd. Det innebär att Niklas Enberg och Andreas Frisk är fortsatt indisponibla.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt