Annons:

Laget imponerar på Karlin: ”Mest oberörda grupp jag har haft”

Det är osäkert om Emil Wahlberg kan spela matchen mot Västerås i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Laget imponerar på Karlin: ”Mest oberörda grupp jag har haft”

Med tolv omgångar kvar att spela ligger Västerviks IK just nu i ett ingenmansland i den allsvenska tabellen. Det kan dock förändras fort.
– Det är bara att dunka och köra och ta poäng så ofta det går, säger VIK-tränaren Mattias Karlin inför kvällens bortamatch mot topplaget Västerås IK.

Annons:

Efter flera förluster har Västervik vaknat till liv i Hockeyallsvenskan igen. Laget kommer närmast från två segrar; 4-1 hemma mot Tingsryd och 1-0 borta mot Karlskoga. I skrivande stund är VIK tia i tabellen och har sju poäng upp till Södertälje närmast över playoff-strecket och åtta poäng ned till Almtuna under det negativa kvalstrecket.

”Leende på läpparna”

I kväll väntar en tuff bortamatch mot serietrean Västerås.

– Det känns inspirerande. Jag tycker att vi har uppträtt relativt stabilt i de två sista matcherna. Inför de matcherna pratade vi om att vi går in i ett slutspel nu. Det är bara att dunka och köra och ta poäng så ofta det går, säger Mattias Karlin.

Märks det tydligt på humöret i gruppen när ni vinner eller förlorar matcher?

– Den här gruppen är väldigt oberörd. Det är kanske den mest oberörda grupp jag har haft när det kommer till förluster. De tacklar förluster på ett bra sätt och är bra på att gå vidare. Killarna är besvikna och förbannade direkt efter en förlust, men sen kommer de med ett leende på läpparna dagen efter ändå.

Då märks det inte någon skillnad när ni har vunnit matcher heller?

– På något sätt blir det ändå lite lättare när vi vinner, skrattar Mattias Karlin.

”Behöver inte vara snyggt”

Västerås har gjort en stark säsong så här långt och blir en svår nöt att knäcka för VIK.

– De har gått starkt mer eller mindre hela säsongen. Det är ett ganska storvuxet lag som spelar ganska tajt och litar rätt mycket på sin målvakt.

För två matcher sedan började Västervikstruppen och ledningen alltså att tala i termer om att det är slutspel.

Vad innebär det mer konkret för er?

– Framförallt att man ska spela hårt och rejält, det behöver inte vara snyggt. Nu är det som en serie i serien. Nu har vi vunnit två av två och mer har vi inte kunnat göra, men vi behöver mer än så. 

Wahlberg ett osäkert kort

Till matchen mot Västerås är det tveksamt om backen Emil Wahlberg kommer att finnas tillgänglig för spel.

– Han är krasslig och vi bestämmer oss under onsdagsmorgonen, säger Mattias Karlin.

I övrigt rapporterar VIK-tränaren om en sjukdoms- och skadefri trupp.

– Alla är i träning och alla kör för fullt. Frisk (Andreas) och Enberg (Niklas) står utanför matchtruppen, men båda är på gång. Rent skademässigt skulle de kunna spela mot Västerås, men det handlar om att hitta känslan och tajmingen också. Självklart är Enberg närmare än Frisk eftersom det inte var lika länge sedan som han spelade match.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt