Annons:

VIK behöver studsa tillbaka – dubbla matcher på hemmais

Det här är en syn som Västerviks IK vill och behöver se i lördagens hemmamatch mot Södertälje. Foto: Ossian Mathiasson

VIK behöver studsa tillbaka – dubbla matcher på hemmais

Efter nederlaget mot jumbon Vita Hästen är Västerviks IK i stort behov av att studsa tillbaka omedelbart i lördagens hemmamatch mot Södertälje SK.

Annons:

Västervik hade ett fint läge att krympa avståndet till åttondeplacerade Södertälje SK i samband med onsdagsmatchen mot jumbon Vita Hästen. Istället föll VIK tungt med 4-2 och fick finna sig i ett oförändrat tabelläge.

Inför de nio sista matcherna i Hockeyallsvenskan är Västervik tia med 56 poäng, det är fem färre än Södertälje på den sista playoff-platsen och sju fler än Almtuna under det negativa kvalstrecket.

Johansson redo för spel

På lördagen går kampen om att klättra i tabellen vidare med en extremt viktig hemmamatch mot just Södertälje. Tre poäng där och VIK kommer bara att ha två poäng upp. Förlust och läget kommer att se betydligt dystrare ut.

Västervik har för övrigt dubbla hemmamatcher inom loppet av några dagar då Björklöven, ett lag som också är med i striden runt playoff-strecket, kommer på besök på måndag.

Tidigare i dag stod det klart att poängstarka backen Kevin Schulze lämnar VIK för spel hos seriekonkurrenten Leksands IF resten av säsongen. Andreas Frisk, som gjorde comeback efter en lång skadefrånvaro senast, finns inte med mot Södertälje och här har det tidigare kommunicerats att säsongen troligen är över.

Positivt för Västervik är att Kim Johansson är redo för spel igen efter en mindre skada.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt