GRYMT VIKTIG SEGER FÖR VIK – KRYMPTE AVSTÅNDET

Västervik slog Södertälje med 4–1 och blandar sig i kampen om en plats i slutspelsserien. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK har verkligen blandat sig i striden om en plats i slutspelsserien. Efter betryggande 4–1 mot Södertälje SK skiljer det endast två poäng mellan lagen med åtta omgångar kvar.

Eftermiddagens match mellan tian Västervik och åttan Södertälje var verkligen av stor betydelse för båda lagen.
VIK hade fem poäng färre än Södertälje, som just nu äger den sista platsen till slutspelsserien, och tog ett stort kliv in i kampen via dagens övertygande 4–1-seger.

Segern grundlades redan i första perioden där Västervik gick ifrån till 3–0 efter tre snygga backmål av Niklas Enberg, Niklas Folin och Kim Johansson. Både Enberg och Folin skickade iväg varsin kanon som målvakten George Sörensson var helt chanslös på och Kim Johansson lyfte upp 3–0 i krysset med fyra minuter kvar av perioden.

Efter ett mästerligt anfall utökade Västervik sin ledning till 4–0 i slutskedet av andra perioden. Sist på pucken var Ken Jäger och han assisterades av Tim Wahlgren, som har plockats in från Modo under säsongen.
Modo fick en biljett in i matchen när Nicolai Meyer, med ett förflutet i VIK, satte 4–1 kort därpå och det var hans 25:e fullträff för säsongen.

VIK är efter den otroligt viktiga segern kvar på niondeplatsen i allsvenskan men har endast två poäng upp till SSK på den sista platsen till slutspelsserien. Den serien spelas mellan lag tre till åtta och vinnaren går vidare till playoff.

Mer från matchen kommer under kvällen.

Fakta

Västervik–Södertälje 4–1 (3–0, 1–1, 0–0)

Första perioden: 1–0 (4.56) Niklas Enberg (Victor Öhman, Darren Nowick), 2–0 (5.15) Niklas Folin (Jens Holmström), 3–0 (16.12) Kim Johansson (Jens Holmström, Emil Kruse) i spel femm mot fyra)

Andra perioden: 4–0 (36.17) Ken Jäger (Tim Wahlgren, Kim Johansson), 4–1 (37.04) Nicolai Meyer (Sebastian Dyk, David Berg).