Annons:

Backen bjöd på drömmål med nysignat kontrakt: ”Lyckoträff”

Kim Johansson levererade ett snyggt mål i sin comeback. Foto: Ossian Mathiasson

Backen bjöd på drömmål med nysignat kontrakt: ”Lyckoträff”

I torsdags förlängde Kim Johansson sitt kontrakt med Västerviks IK. Hemma mot Södertälje SK visade han prov på sina offensiva kvaliteter med ett läckert handledsskott i krysset.
– Den satt i vänstra krysset så den är jag nöjd med, säger Kim Johansson efter 4–1-segern.

Annons:

Västerviks IK tog tre superviktiga poäng hemma mot Södertälje SK och krympte avståndet till just SSK till bara två poäng med åtta matcher kvar. En mycket god laginsats och backarnas smällkarameller blev matchavgörande. 

En av förgrundsfigurerna var backen Kim Johansson, som gjorde en mycket stark match då han var tillbaka efter att ha missat matchen mot Vita Hästen på grund av skada.

Trivs i Västervik

I torsdags förlängde backen dessutom sitt kontrakt med klubben och publiken fick se honom bjuda på ett urtjusigt 3–0-mål i slutskedet av första perioden. 

– Det var skönt att komma tillbaka i spel och hänga direkt. Man kände sig kanske lite piggare än vanligt. Jag trivs jättebra i Västervik och det var därför jag valde att förlänga mitt kontrakt, säger Kim Johansson. 

Vad säger du om ditt mål?

– Jag minns att ”Jensa” (Jens Holmström) tappade pucken i mittzon och att jag fick rena gatan mot mål och sköt på måfå. Jag fick en lyckoträff. Skottet satt i vänstra krysset så den är jag nöjd med, säger han.

"Nu fick vi visa"

Varken Niklas Enberg , Niklas Folin eller Johansson är vana målskyttar men i dag fick backarna till det. 

– Nu fick vi visa att vi också kan göra mål. Det är inte så ofta man har tre backmål på en match. Det var kul för oss. Jag unnar både Enberg och Folin som fick göra mål, sen är det mer mitt jobb att göra poäng. 

Hur länge kan du njuta av det?

– Det är bara i kväll. Det är träning i morgon och sen är det fokus på Björklöven på måndag. 

Det var lagets starka första period som lade grunden till segern och Kim Johansson valde dessutom att hylla målvakten Emil Kruse. 

– Vi gjorde en bra insats i 60 minuter, hade inte så många dippar och spelade stabilt. Sen ger alltid Kruse oss chansen att vinna, han är ovärderlig för det här laget.

"Kommer vara där"

Västervik har bara två poäng upp till SSK på den sista platsen till slutspelsserien och Johansson tror på sitt lag. 

– Det var en jäkligt viktig seger och kan vi vinna på måndag så har vi skaffat oss ett jäkligt bra utgångsläge inför framtiden. 

Tror du att de kan bli spel i slutspelsserien?

– Det tror jag stenhårt på. Vi kommer vara där, det är jag övertygad om.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt